31 Eki 2014

Montessori 1-1.5 yaş yaptık bakalım:)

Çocuklar neden bu kadar sıkılgan olurlar bilmem onca oyucak aldım ama,en fazla 5 dk oynamışlığı var.Bugün biraz evde birşeyler yapalım dedim izlediğim ,okuduğum bloglarda montessori etkinliklerini bizde uyğulayalım bakalım dedim.

Kavonaza ceviz aktarma ,boşaltma çok uzun sürmedi sıkıldık kırtasiyeden aldığım ponponları yogurt kovasına atma işini pek bi sevdi yarım saat oynadık.Bu arada halımın üstündeki zımbırtının adını bilmiyorum:) Ablam getirmişti İzmir'den başta  ben bunu sermem demiştim ama,çocuk olunca enn büyük kurtaıcım oldu vallahi halı batıyor haliyle yemek faslımızda dökülen saçılan olduğunda at makinaya ohh halında tertemiz kalsın.

Şimdi boyama işine geçeceğiz ama,boyalarada açıkçası güvenemiyorum çoğu zehir saçtığından bu konuda da acemi olduğumuzdan tecrübeli bilir kişilere danışacağız.
 Bu yaşımdayım şönil nedir ,ne işe yarar hatta adını bile duymadım desem yeridir ama,öğrenmemin yaşı yoktur değil mi:)

Evde ona alan yaratacağım oyuncaklarını kolay alabilmesi,erişebilmesi için çekmeceler,mutfak alanını düzenleyeceğim bunun için önce bir ikea yapmam gerek.





10 yorum:

  1. Yapmam dediğimiz neleri yaptırtıyorlar neleri :))

    YanıtlaSil
  2. sanıırım hata oldu ben iki kez yazdım bu da benden üç oldu :DD sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ben çocuklarıma küçükken tuz hamuru yapardım, yeseler bile ki bir kez tadınca bir daha ağızlarına koymadılar zararı yok. ciltten de geçen zararlı bir madde olamayınca çok severek oynatıyordum. o zaman düşünemedim ama gıda boyası ile renklendirilebilir diye düşünüyorum şimdi. daha önce yapmadıysan deneyebilirsin değişiklik olur .sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Özlemcim daha önce tuz hamuru yaptım ama oğlan yoktu o zamanlar hobi amaçlı yapmıştım aklımda sağol hatırlattığın için

    YanıtlaSil
  5. ne kadar pratik etkinlik olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bloglardan gördüm nihalcim ama,çok sevdi hergün yogurt kovasını alıp yanıma geliyor:)

      Sil
  6. Evet çocuklar çabuk sıkılıyorlar. keşfetmeyi seviyorlar. Evdeki tehlikesiz oyalayıcı şeyler daha etkili oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Çocuklar aldığımız oyuncaklarla bir saat oynayıp sıkılırken bir deterjan kutusuyla bir hafta oynamışlıkları vardır:))Özellikle evdeki aletler,kaşık,cezve onlar için çok daha cezbedici oluyor:))Sevgiler..

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe