5 Kas 2011

GEÇ BULDUM ÇABUK KAYBETTİM:(((

yarın bayram erken yatıp erken kalmak gerekir değil mi? bende her sene durum aynı olur aynı acı,aynı burukluk ,aynı gözyaşı...ve sabaha kadar uyuyamam. nedeni  BURADA YAZMIŞTIM. 

itiraf etmeliyim ki!.. ben hiç bir zaman hayırlı bir evlat olamadım ne yazıkki:(( asiydim hemde çok asi bakmayın böyle sakin sessiz durduğuma ciddi ciddi piskopattım.her gün bi olay, her gün bir vuukat olurdu.annem dedektif gibi attığım her adımı takip ederdi.çantamı kurcalar ,telefonlara sesini incelterek ''ben funda'' diye yanıtlardı.aşırı disiplin vardı öyle arkadaş doğum günüymüş falan asla salmazdı.kolana ilaç atarlar ,vs vs...kendi teyzemde kalamazdım bekar oğlu var diye...tabi böyle olunca kızardım küplere binerdim.arkadaşlarım gezip tozarken ,herşey serbestken bense disiplin içersinde sıkışmış annemin bu kadar katı olması arkadaşlarımın annelerini kıskanırdım.ama yapacağımdanda geri kalmazdım yasak ya cazip mi gelirdi ya da tam kanımın kaynadığı dönemler 16 ,17 tehlikeli yaşlarda olduğumdan mı ??

sürekli kavga halindeydik.:(( çok değil beni biraz anlamasını isterdim.annemim korkusundan sevgilimi tövbe..bir gün okul gezisine gitmiştik.takip etmiş bir ağacın arkasına saklanmış.bende bizim mahalleden erdinç abi var benden bir kaç yaş büyük ona rastladım sohbet ede ede yürüyoruz.allahım tokatın nerden geldiğini bilemedim sadece beni dövse iyi erdinç abiyide dövdü..saçımdan çeke çeke öğretmenimin yanına götürüp birde arkadaşlarımın içinde rezil etti..

bu kavgalar birbirimizi üzmeler ,ağlatmalar ben 20 yaşına gelinceye kadar devam etti.23 olduktan sonra ne hikmetse artık yaşım oturdu olğunlaştım diyemi beni serbest bıraktı.hatta sevgilimi bile anneme anlatır olmuştum..ve buluşmam için izin bile veriyordu.annemi yeni bulmuştum.tüm kavğalara rağmen bana en ufak birşey olsa yeri gögü inletirdi bir panter gibi saldırırdı avına..aslında biz çok severdik birbirimizi ama annemin hurafeleri çaya ilaç atarlar,kandırırlar ,kaçırırlar iftira atarlar,kötü ortamlara sokarlar  vb yüzünden heppp gerilim dolu anlara şahit olurdu zaman..
sıcak sohbetler,mahalledeki güncel olaylardan karşılıklı dedikodular yapar,gece yarılarına kadar oturur örgü örerdik.''öğren derdi ben ölünce kimselere muhtaç olma el göstermez bi küçücük örneği bile''öğütler verirdi..bir gün ağlarken yakaladım ''ben ölürsem sen ne olcan.gelin istemez abin zaten kılıbık ,ablana gitsen el oğlu teyzelerin 3 gün 5 gün bakar ahh bi yuvanı kursam ben ölmeden yerini yurdunu bi bulsam'' diye ağlardı:(( ama korkmuyorum sen kardeşlerine benzemiyorsun.atılğan,kavgacı ,tuttuğunu koparan,açta kalmazsın açıktada kalmzsın.'' demişti..


keşke anacım keşke daha uzun kalsaydın yanımda..evlendiğimi ,evimi nasıl çekip çevirdiğimi görseydin:(( ben yine sana çiğdem ayıklasaydım ,karışan yünlerini düzeltseydim,sana şakalar yapıp süsleyip püsleseydim yine..geceleri mutfakta seni yasak olan yiyecekleri yerken yakalasaydım sende çocuk gibi ''vala azıcık aldım azıcık.'' deseydin.sonra bakışıp gülüşseydik..bana kimlere güvenip ,kimlere güvenmeyeceğimi,kimlerden uzak durmam gerektiğini söyleseydin..sobanın üstünde kestane pişerken, içine patates atsaydık.sen yine bana gençliğini ,yaşadıklarını,gördüğün kötülükleri, yaşadığın tüm olumsuz şartları anlatsaydın..nasıl kalp hastası olduğunu ,aşık olduğunu kalbinin heyecanla çarptığını ama korkudan asla bunu söyleyemediğini seninle yayaşıp seninle öldüğünü anlatsaydın..hastalandığımda başucumdan ayrılmadığını o misss gibi türüm,türüm kokan çorbalarından yapsaydın.beraber salça yapsaydık ,ben salçalı elimi yüzüne bulasaydım ,sende hortumla beni ıslatsaydın...aşure,tarhana yapsaydın..yıllar varki tarhanaya hasretim anam...bir yere gittiğimde dört gözle beni bekleseydin, ben gelmeden sofraya oturmasaydın..

okey ve kağıt oynasaydık yine geceleri. olası tahminlerimizi ,şüphe ve kuşkularımızı anlatsaydık..ben acıksaydım gecenin bi yarısı sen hiç üşenmeden çok sevdiğim mercimekli pilavı yapsaydın..ya da şekerli ekmeği.. ben çaktırmadan tüyseydim sigaramı içip gelseydim..''afiyet olsun içtin mi zıkkımını'' deseydin....ben uyuduğumda üstümü örtüp, sobayı körükleseydin sönmesin diye..sabahları patlıcan ,biber közleseydik ,çemen yapsaydık...pikniğe gittiğimizde gözün bende ben işe güce dalınca koca ekmeğe doldursaydın etleri olay mahallinden ayrılsaydın..seni yakaladığımda '' hava alıyom ,yürüyüş yapıyom'' deyip ekmeği arkana saklasaydın..bende göz yumup ''hadi bikereden birşey olmaz ekmek gözümden kaçtı sanma ''deyip'' hırsızı yakaladım ey ahali şok şok şok kaybolan etler şu ekmek arasından çıktı.'' deseydim..

 gençlerr!.. anne ve babanızın kıymetini bilin.size yasakda koysalar ,izinde vermeseler bilin ki!.. size güvenmediklerinden değil!.. çevrenin ,düzenin bozuk olduğundan..size en ufak bir zarar gelmesini istemediklerinden.sizi çok sevdiklerinden..


                                                  
                   







17 yorum:

  1. Merhabalar,
    Malesef bazı değerlerin kıymetini kaybettikten sonra anlıyoruz.Annenize Allah'tan rahmet dilerim.Sizin ve tüm sevdiklerinizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

    YanıtlaSil
  2. bayramınız mubarek dularınız makbul olsun
    sevgıler

    YanıtlaSil
  3. :((
    Canım Fundam,işte hayat böyle canım
    yaşarken kaybedeceğini düşünemez yokluğunda çok istesende bulamazsın.Bende bayramları hiç sevmem sırf bu yüzden. Torun sahibi oldum dünyanın en güzel yüzlerinle tanıştım ama o yüzü hiç unutamadım ve bu yaşadığım sürece böyle olacak.
    Allah sanada acını ufacık çok güzel başlara saklayacağın günleri göstersin canım.
    İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  4. ne desem bilemedim ki ..

    YanıtlaSil
  5. Canım başın sağ olsun..akşam akşam ağlattın beni..benim de babam yok,eski bayramlar yok,biz yaş aldıkça eski bayramların tadını bulamaz olduk..Artık mutluluğu kendi kurduğumuz hayatlarda bulmaya çalışıyoruz..burukta olsa sağlıklı ve huzurlu bayramlar dilerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Funda ,damdan düşenin halini damdan düşen anlar ...bende hiç uyumam arefeleri hatta bayramdalarda hiç uyanmak istemem hala ve hala...

    ah bizim gözümüzden görseler o anneyi eteklerinden ellerinden ayrılırlarmı :(((

    YanıtlaSil
  7. sevgili no engel evet malesef:( bayramınız kutlu olsun.

    nohutoda sizinde bayramınız kutlu olsun.

    nur ablam annem çok otoriter,ve tam osmanlı kadınıydı.gelenek ve görenekleri vardı.bu kadar katı ,kuralcı olmasına rağmen yedi cihanla barışık herkese yardım eder,açları doyurur,fakir fukaraya yardım ederdi.bende unutamıyorum bende:(

    sevgili zombi ben zorlanıyorum birşeyler derken..

    YanıtlaSil
  8. noyumberry ağlatmak istemezdim.bayramlarda evimiz dolar taşardı.gelen giden misafir,akraba kolu,komşu isyan ederdim servis yapmaktan.şimdikeşke yine dolup taşsa seve seve hizmet ederim.o sevinçler ,o kucaklaşrmalar hiç bir şeyin tadı yok.bende bayramınızı kutlarım.

    dikiş dersi şimdiki gençlik çok serbest ve rahat.buna rağmen çok terbiyesiz.ben asla saygısızlık etmedim.kavgalarımız oldu ama asla karşı gelmek,haddini aşmak olmazdı bizde öyle yetiştik.

    YanıtlaSil
  9. canım iyi baramlar
    ağladım yazıyı okurken
    bu aralar bi değişik oldum yaş ilerliyor ondanmı neden
    kendine iyi bak sevgiler
    anneciğini biraz kendime benzettim bende sürekli tepelerindeyim kimseye güvenemiyorum:(

    YanıtlaSil
  10. Sanki kendi gençlik yıllarımı okuyormuşum gibi geldi bir an..Annem de aynı korkularla büyüttü kız kardeşimi ve beni. Ama ben senin kadar asi değildim:) Çünkü babamızdan da çok korkardık. Neyse ki sonrasında güzel günleriniz olmuş. Başın sağ olsun. Allah diğer sevdiklerine uzun ömür versin. (annenin yerini tutmasa da) Şimdi ben çocuklarımı koruyup kollamaya çalışıyorum ama gel gör ki onlar da bizim gibi anlamıyorlar bu koruma iç güdüsünü. Ne zaman ana baba olacaklar o zaman anlayacaklar. Dünyanın kanunu böyle herhalde..Daima güzel günler görmen dileğiyle iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  11. sevgili melissa kimseyi ağlatmak değildi niyetim:( kendine göre sebepleri vardı elbet annemin.bana güvenmediğinden ,inanmadığından değil.tam akisne ablam ve abim den çok bana güvenirdi.ama o yaşlarda bunu anlamak çok zor oluyor işte.etrafına bakıyorsun arkadaşlarına,onların annelerine kendine bakıyorsun.kıskançlık,hırs herşey başgösteriyor ozaman..ama iyiki bu şekilde yetişmişim.telimde duvağımla çıktım anne evinden anne ve babam olmamasına rağmen davullu zurnalı gitti çeyizlerim.

    YanıtlaSil
  12. lila hand craft ben babamıda erken kaybettim.annem hem anne hem baba rolünü üstlenmişti.babam olsaydı bende korkarmıydım bilmiyorum.dostlar sağolsun.seninde bayramın kutlu olsn

    YanıtlaSil
  13. Ağlatacak mıyız biz bayramlarda birbirimizi? Fındığım ben seni sevmekle çok iyi bir şey yapıyorum. Vazgeçilmesi mümkün olmayan fındığım seni çok seviyorum.
    Anlarız birbirimizi. Kaybedenler bilir çünkü. Annelerimiz nur içinde yatsın, mutluluğumuzu görüp rahat uyusunlar..
    Not: Erdinç abiye ne oldu??

    YanıtlaSil
  14. toprakları bol olsun rabbim rahmet etsin

    YanıtlaSil
  15. Sen annenı ben de babamı cok ozledım..

    Duygulandım hem de..cok...mekanları cennet bahcelerı olsun...

    YanıtlaSil
  16. çok zor çok.mekanları cennet olsun

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe