Güzel ve değişik bilmediğim lezzetlerin peşine düşmek acaba kabaracak mı? tadı nasıl olacak endişeleriyle beklemek..
Hamur işlerinde netten aldığım bir kaç tarifin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını saymazsak fena sayılmam..
Geçtiğimiz günlerde Yörsan'dan paketim ulaşmıştı elime yörsan ürünlerini severek kullanıyorum kaymağından ,peynirine hepsi ayrı bir lezzet..
Yeğenlerim gelmişti İzmir'den kızlar çok seviyor onlar için sıvadım kolları nette çok fazla ve değişik tarifleri mevcut ama ben yengemde bu şeklini yemiş ve aşık olmuştum resmen..
1-3 adet yufka
2-but ya da tavuk gögsü
3-1 kaşık domates ya da biber salçası
4-tavuk suyu
5-yoğurt ve sarımsak
6- tereyag
Tavuğumuzu haşlayıp soğumaya bırakıyoruz yufkalarımızı 4'e bölüp uç kısmına parçaladığımız tavuğumuzu koyuyoruz rulo yapıp kendi etrafında sarıp üstü kızarıncaya kadar fırında bırakıyoruz.
Fırından çıkan yufkalarımızın üzerine soğuyan tavuk suyumuzu üstünü geçene kadar bırakıyoruz.
Tavuk suyunu çeken yufkalarımızın üzerine yoğurt sarımsak ve erittiğimiz tereyağında salçamızı kavurup üzerine döküyoruz.
Pratik bir tarif tesekkürler. Artik mutfakta uzun zaman harcamayi sevmiyorum.
YanıtlaSilbenim cok hoşuma gidiyor seviyorum ben teşekkürler
SilElinize saglik.bende yorsan urunlerini severek kullanirim.sevgiler :)
YanıtlaSilteşekkürler sevgiler
Siloww süper olmuş kıyma ile de şahane olur bu gerçekten...
YanıtlaSilkıymalısını yapmadım ama buda şahane oluyor yiyen bir daha istiyor
SilBen mutfağı hiç sevmem. İşte çocuklar var mecburen yapıyorum desem yeridir.
YanıtlaSilben çok seviyorum uğraşmayı çok bulaşık çıkıyor :) ama olsun
Silçokda severimmmm :) yapması kolay tadı bir olaydır hakkaten denemeyen herkesede tavsiye ederim.ellerine sağlıkk
YanıtlaSilevet çok leziz gerçekten
SilFunda ben kıymalısını biliyordum ama tavuklusunu ilk gördüm..Çok güzel görünüyor. Tadını merak ettim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSiltavuk suyu ile ıslandığından harika oluyor deneyin mutlaka
SilBende yemek bloggeri değilim, ama; senin gibi yemek yapmayı çok seviyorum. Ben yemek yapmayı genellikle kendi kendime terapi yapıyorum benzetmesi olarak algılıyorum. Çünkü ne zaman mutfağa girip, yeni bir tarif denemeye koyulsam ben tüm üzüntü ve düşüncelerimi unutup. Sadece yemeğe odaklanıyorum :)
YanıtlaSilBu arada yörsan markasını bende çok severim. Gelen hediyelerini de ailecek afiyetle yersiniz inşallah...
çık haklısın hamuru yoğurmak güzel kabardığında şekil vermek ayrı bir dünya sevgiler
SilAy nasıl güzel olur bu.Elinize sağlık ;)
YanıtlaSilteşekkürler güzel oluyor gerçekten
SilHarika görünüyor. Ellerinize sağlık. Mantı açmaya üşenenler için harika bir alternatif.
YanıtlaSilben üşenmem ama açmayı bilmediğim için bu kurtarıcı :)
Silben bayılırım sosyete mantısına
YanıtlaSilyakın olsaydık ahh bir koşu çalardım kapını
SilEllinize sağlık. daha önce denemedim ama kuzenimin annesi çok yapardı bunu =)
YanıtlaSilçok güzel oluyor teşekkürler
SilAhh süper fikir, elinize sağlık (:
YanıtlaSilteşekkürler tatlım
SilPratikliğiyle benim de en sevdiklerimden.. Elinize sağlık:)
YanıtlaSilçok pratik bir o kadarda leziz teşekkür ederim
SilEllerine sağlık funda çok güzel olmuş. birgün banada yaparsın artık
YanıtlaSilteşekkür ederim ablacım olur tabi
SilEnfes görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilHarika görünüyor:)
YanıtlaSil