3 Mart 2016 Perşembe

bebek tulumundan tavşan yapımı

Oğlumun küçülen kıyafetlerini ıhtıyacı olanlara verdim ve oğlumun bir çok kıyafeti kuzenimden arkadaşlarımdan geldi.Aras kargo ve ptt çalışanları ile neredeyse akraba olacaktık hiç gocunmadım utanmadım da çocuğun yediği helal giydiği haram demişler.

Geçenlerde çok tatsız bir o kadar da sinir bozucu bir olay yaşadım karşı apartmanda ihtiyacı olan bir komşu sohbet esnasında ''oğlunu ne güzel giydiriyorsun ne güzel oynuyorsunuz ben alamıyorum gücüm yok'' dedi içim ezildi bende hemen tüm iyi niyetimle ''Çınar'ın küçülenlerini getireyim sana'' dedim tamam dedi sevinerek..
 Yıkayıp hepsini tek tek ütüledim bir poşet götürüp verdim nasıl seviniyorum ama!...
Ertesi gün ekmek almaya gidiyoruz şeytan dürttü bakkala değilde fırına gidelim dedim köşeyi döndüm oda ne ?? çöp kenarında duran benim poşetimin aynısı saçmalama Funda sana özel üretmediler ya bu poşeti dedim dedim demesine de malesef .. benim poşetim ve Çınar'ın kıyafetleri
başımdan aşağı kaynar sular indi ben eşyalarımı çöpe atacak kadar zengin değilim..

Poşeti alıp eve döndüm kapısını çalıp suratına çarpmak geçti içimden hem kelsin hem fodul!..
İyi niyetli olmaktan ve yardım etmekten nefret eder duruma geldim inanın..

1 aylıkken giydiği tulumu vardı rengi biraz bozarmış beyazlıktan çıkmıştı kimseye verilecek gibi değildi  hoş veriyoruz da ne oluyor.

Oturup kestim hiç değilse oğlum sabah uyanıp gördüğünde ''aaaa bana ne yaptın müthiş anne başardın' diyecek ne zaman bir şey yapsam böyle söylüyor başardın anne müthiş:))
Dış yüzeyi havlu tarzında olduğundan iç kısmını astarlı olan yerini kullanın ve astarı ayırmayın hem çizmesi hem kesmeniz kolay olacaktır.
Kalıpları ve dikilip doldurulmuş hali siz kalıbı istediğiniz büyüklüğe göre büyütüp ayarlayabilirsiniz.
Uzun kulakla iyi günler dileriz

1 Mart 2016 Salı

yalancı mantı sosyete mantısı

Yemek bloggeri değilim ama ,bu mutfağa girmeme engel değil zaten biz kadınların yarıdan fazla zamanı mutfakta geçiyor ve ben mutfakta kaybolmayı seviyorum.
Güzel ve değişik bilmediğim lezzetlerin peşine düşmek acaba kabaracak mı? tadı nasıl olacak endişeleriyle beklemek..
Hamur işlerinde netten aldığım bir kaç tarifin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını saymazsak fena sayılmam..

Geçtiğimiz günlerde Yörsan'dan paketim ulaşmıştı elime yörsan ürünlerini severek kullanıyorum kaymağından ,peynirine hepsi ayrı bir lezzet..

Yeğenlerim gelmişti İzmir'den kızlar çok seviyor onlar için sıvadım kolları nette çok fazla ve değişik tarifleri mevcut ama ben yengemde bu şeklini yemiş ve aşık olmuştum resmen..


1-3 adet yufka
2-but ya da tavuk gögsü
3-1 kaşık domates ya da biber salçası
4-tavuk suyu
5-yoğurt ve sarımsak
6- tereyag



Tavuğumuzu  haşlayıp soğumaya bırakıyoruz yufkalarımızı 4'e bölüp uç kısmına parçaladığımız tavuğumuzu koyuyoruz rulo yapıp kendi etrafında sarıp üstü kızarıncaya kadar fırında bırakıyoruz.
Fırından çıkan yufkalarımızın üzerine soğuyan tavuk suyumuzu üstünü geçene kadar bırakıyoruz.
Tavuk suyunu çeken yufkalarımızın üzerine yoğurt sarımsak ve erittiğimiz tereyağında salçamızı kavurup üzerine döküyoruz.


Haberler Haberler
Bumerang - Yazarkafe