29 Şub 2016

yalancı mantı sosyete mantısı

Yemek bloggeri değilim ama ,bu mutfağa girmeme engel değil zaten biz kadınların yarıdan fazla zamanı mutfakta geçiyor ve ben mutfakta kaybolmayı seviyorum.
Güzel ve değişik bilmediğim lezzetlerin peşine düşmek acaba kabaracak mı? tadı nasıl olacak endişeleriyle beklemek..
Hamur işlerinde netten aldığım bir kaç tarifin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını saymazsak fena sayılmam..

Geçtiğimiz günlerde Yörsan'dan paketim ulaşmıştı elime yörsan ürünlerini severek kullanıyorum kaymağından ,peynirine hepsi ayrı bir lezzet..

Yeğenlerim gelmişti İzmir'den kızlar çok seviyor onlar için sıvadım kolları nette çok fazla ve değişik tarifleri mevcut ama ben yengemde bu şeklini yemiş ve aşık olmuştum resmen..


1-3 adet yufka
2-but ya da tavuk gögsü
3-1 kaşık domates ya da biber salçası
4-tavuk suyu
5-yoğurt ve sarımsak
6- tereyag



Tavuğumuzu  haşlayıp soğumaya bırakıyoruz yufkalarımızı 4'e bölüp uç kısmına parçaladığımız tavuğumuzu koyuyoruz rulo yapıp kendi etrafında sarıp üstü kızarıncaya kadar fırında bırakıyoruz.
Fırından çıkan yufkalarımızın üzerine soğuyan tavuk suyumuzu üstünü geçene kadar bırakıyoruz.
Tavuk suyunu çeken yufkalarımızın üzerine yoğurt sarımsak ve erittiğimiz tereyağında salçamızı kavurup üzerine döküyoruz.


30 yorum:

  1. Pratik bir tarif tesekkürler. Artik mutfakta uzun zaman harcamayi sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim cok hoşuma gidiyor seviyorum ben teşekkürler

      Sil
  2. Elinize saglik.bende yorsan urunlerini severek kullanirim.sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. oww süper olmuş kıyma ile de şahane olur bu gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıymalısını yapmadım ama buda şahane oluyor yiyen bir daha istiyor

      Sil
  4. Ben mutfağı hiç sevmem. İşte çocuklar var mecburen yapıyorum desem yeridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok seviyorum uğraşmayı çok bulaşık çıkıyor :) ama olsun

      Sil
  5. çokda severimmmm :) yapması kolay tadı bir olaydır hakkaten denemeyen herkesede tavsiye ederim.ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  6. Funda ben kıymalısını biliyordum ama tavuklusunu ilk gördüm..Çok güzel görünüyor. Tadını merak ettim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavuk suyu ile ıslandığından harika oluyor deneyin mutlaka

      Sil
  7. Bende yemek bloggeri değilim, ama; senin gibi yemek yapmayı çok seviyorum. Ben yemek yapmayı genellikle kendi kendime terapi yapıyorum benzetmesi olarak algılıyorum. Çünkü ne zaman mutfağa girip, yeni bir tarif denemeye koyulsam ben tüm üzüntü ve düşüncelerimi unutup. Sadece yemeğe odaklanıyorum :)
    Bu arada yörsan markasını bende çok severim. Gelen hediyelerini de ailecek afiyetle yersiniz inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çık haklısın hamuru yoğurmak güzel kabardığında şekil vermek ayrı bir dünya sevgiler

      Sil
  8. Ay nasıl güzel olur bu.Elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Mantı açmaya üşenenler için harika bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben üşenmem ama açmayı bilmediğim için bu kurtarıcı :)

      Sil
  10. ben bayılırım sosyete mantısına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakın olsaydık ahh bir koşu çalardım kapını

      Sil
  11. Ellinize sağlık. daha önce denemedim ama kuzenimin annesi çok yapardı bunu =)

    YanıtlaSil
  12. Ahh süper fikir, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  13. Pratikliğiyle benim de en sevdiklerimden.. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok pratik bir o kadarda leziz teşekkür ederim

      Sil
  14. Ellerine sağlık funda çok güzel olmuş. birgün banada yaparsın artık

    YanıtlaSil
  15. Enfes görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe