17 Mar 2015

Tığ işi motifleri

Evde masa üstü bilgisayar olduğundan her zaman burada olmak zor oluyor.Oğlum tabletimi kırdığından aslında vermemek için direnirken düşürüp ekranı çatlattığımızdan ve tamir ettirmeye kalktığımda yeni bir tablet fiyatı biçtikleri için oyuncak olarak devam ediyor yaşamına :)
Fotoğraf çekmek ,fotoğrafları düzenlemek isim yazmak ,bloga yüklemek ,yazı yazmak uzun zaman aldığı için genelde gece yazıyorum ben yazılarımı oğlum uyuduğunda..
İnstagram açtığımdan bu yana çek paylaş en güzel kolaylık burada paylaşmadığımı fark ettim.
Çok güzel paylaşımlar cicili ,bicili rengarenk motifler hanım dilendi bey beğendileri görünce oğlumada bir yumak veriyorum o kendini yumağa buluyor dolaştırıyor ,ayaklarına sarıyor uzun bir zaman oynuyor.
Hanım dilendi bey beğendi yapacaktım ama,dizi seyrederken kaptırmışım köşeleri atlamışım sökmeye kıyamayınca yuvarlak olarak devam ettim servis altlığı olur.
Bir etkinlik vardı birlikte örelim herkes paylaşınca motif tanıdık geldi hemen gizli hazinemi açtım bekarken öğrenme hevesi ,sevdası ile çok şey yapmıştım çeyizime buda onlardan biriydi.
Minik elbiseler yeni ördüm dantel yine çeyizimden mutfak takımı 12 adet peçete ,buzdolabı örtüsü ve perdeden oluşuyor perde ve buzdolabı örtüsünün kenarlarında kurtlar ne canımı yakmıştı yaparken ama ,hiç kullanmadım açıp sermedim bile
Yine hiç kullanmadıklarımdan örmüşüm ama,baza altında gün ışığı bekleyenlerden

 Canlı çiçek bakmasını bir türlü beceremedim ben solup gittiler elimde hep oysa ne çok seviyorum ne özeniyorum ama,solup gidince artık almamaya karar verdim.Gece pintereste gezinirken örgüden örülmüş kaktüsler görünce keçeden yapayım dedim el usulü kalıp çıkarınca biraz küçük oldular ama,ben çok sevindim
 Eskiden var olan moda olan minik mavi takımlar, biblolar vb vardı vintage ,greengate vardı da o dönemler bizim dünyadan haberimiz yoktu ki!..internet olmasaydı bir çok şeyden haberimiz olmazdı ben bilmezdim greengate'yi ve bir çok şeyi ama,al benisi çok mint yeşilleri ,pembeleri ,allısı ,güllüsü resmen çağırıyor al beni al diye.Greengate çılgınlığı var instagramda tamam güzel de bazılarıda fazla abartmış koyacak yer kalmamış.
Kitap okumayı da çok seviyorum ama ,blogumda pek paylaşmıyorum bunu yapan çok iyi kitap blogları olduğu için onları takip ve tavsiyelerine bakıyorum.Hiç unutamadığım yıllar önce okumuş olmama rağmen hafızama kazınmış kitaplar var bazıları da dün okumuşumdur ama,hafızamı zorlasamda hayal meyal hatırlanır bir şeyler çıkıyor.Çiçeklerde grapon (krapon) kağıdı ile yaptıklarımdan :)
Kitaplı bol okumalı günler diliyorum

59 yorum:

  1. Ah bu çocuklar... El işlerinden hiç anlamam, pek sevmiyorum da sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anları sağolsun canım ben boş durmayı pek sevmeyenlerdenim:)

      Sil
  2. Hepsi ayrı ayrı çok güzel, emeğinize sağlık :)

    http://bakimliginepig.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel el işleri.El işinin her turlusunu yapmaya bayılıyorum.Tıg işini evlenene kadar sadece zincir çekmeyi bilirken .Ogrenip masa ortulerine kadar işlemişligim var.Ellerinize sağlık.Hepimizin baza altında gün ışığını bekleyen el emekleri goz nurları var kı.Umutla kızım belkı bır yerlerde ılerde kullanır dıyorum antika niyetine.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah kullanır ben antika bunlar deyip çeyizimden bir çok şeyi fıydırmıştım ama,çok pişmanım şimdiki aklım olsa hiç birini vermezdim

      Sil
  4. eskiden bu işlere çok vakit ayırırdım. şimdilerde hiç vakit bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  5. hepsi çok güzel kaktüsleri ben gerçek sandım çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim masamı süslüyorlar solup gitmeyecekler

      Sil
  6. Emeğinize sağlık çok güzel olmuşlar..Benimde çok keyifle okuduğum bir kitaptır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bir çok kişi bu yazarı pek sevemediğini söylüyor bende keyifle okudum adı gibi nefes nefese

      Sil
  7. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Benim de çeyizimde kurtlu model dantel takımım vardı.Hiç kullanmadım ama yaparken çok zorlanmıştım .Eski günlere gittim yazınızı okurken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanmayacağımız şeyleri neden yaptıysak:) daha neler var neler :)

      Sil
  9. Canım ne güzel şeyler bu elişleri.Yeni nesil bunlara banel diyor ve annelerinden kalanlarada hiç değer vermiyorlar.Çok güzel şeyler..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o değer vermeyenleren biride benim :( rahmetli annem el örgüsü kırlentler ve koltuk örtüleri koymuştu ben istemeyip çıkardım hep:(

      Sil
  10. kahvenin yanındaki bebek elbisesinden ben de yapmıştım. geçmişe gittim şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet eskiden modaydı hatta tutağaç yaparlardı bu elbiseden

      Sil
  11. Şimdi de çok moda oldu kuzum.. geçen kış resmen örgü ördüm.. kendime inanamadım.. seninkiler de çok güzeller ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. örgü candır :)) birde yarım işleri gör sen kafayı yersin:)

      Sil
  12. Tığ işleri ve krapon kağıdı ile yapılan çiçekler çok güzel ellerinize sağlık,paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. hepsi el emeği göz nuru insan kullanmaya kıyamıyor,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kulanmaya kıyamamak değil de hazırlar varken dantel abest kaçıyor diye açmadım ben

      Sil
  14. Ellerine sağlık,tablete üzüldüm:(
    Br zamanlar o kurt saçaklar ne modaydı yapanları gördükçe aklınız sabrınız çok olsun derdim.:))) inanılmaz bir emek serip kullanacak olursan tatlım mutlaka kullanacağın masaya PVC şeffaf ısıya dayanıklı naylonlar var(hani şu plastik cam görüntüsü olan) onlardan kullan üzerine damla dökenin ellerine ben gelir vururum:))))))))))
    Ben de çocuk yok ama aynen gececiyim, işler bitip kendi kendime kaldığım saatleri seviyorum ,biz iki emekli olunca eşim de oyunlara meraklı girip benim hesaplardan oynayarak vakit geçiriyor gündüzleri:))) sevgiler canım öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice ablacım tablet hediye idi hani denir ya haydan gelen huya gider sağlık olsun ne yapalım.Kullanmakta istiyorum da mutfak dolapları peçeteler için pek uygun değil kapalı ya şeffaflardan var almıştım aslına oğlumla çok alakası yok gececi olmamın ben bekarkende gece kuşuyum ki alışkanlık olsa gerek :)

      Sil
  15. Lise okul hayatımda yaz tatillerinde yapardım. Lise bitip universiteye başlayınca kendimi emekli ettim :) gerçekten çok güzel yapmışşsınız elleriize saglık :) LEZZET TRAMVAYI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende liseden sonra çeyiz sevdası evlenince can sıkıntısı derken hiç emekli olmadım :) sevgiler

      Sil
  16. Hangi zamanda olursak olalım,el emeği şeyleri ben seviyorum..elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Yaptıklarınız, yazdıklarınız beni derinlere götürdü bazen hüzünlendim bazen güldüm şu çeyiz lafına. Şimdiler onu pek bilmezlerde. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çeyiz genç kızın olmazsa olmazı bn yazarken bir örenk peşine nasıl koştuğumuzu insanların nasıl sakladıklarını hatırladım sevgiler

      Sil
  18. Ben kaktüse bayıldım ..Bir ara sıkiğneden tığişi örmek istemiştim öylede kaldı...Tablet için sıkma canını..Vardır bir hayır.
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaktüslerimi bende sevdim üzülmedim sağlık olsun

      Sil
  19. Çaydanlık örtüsüne bayıldım:))Daha önce her şeye örtü yapıldığını biliyorum ama bunu görmemiştim:))El işi yapmak bana her zaman çok zor gelmiştir..Ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hiç kullanmadım fotograf çektim sadece:) teşekkürler

      Sil
  20. çok küçük yaşta başladım tığ ile bişeyler örmeye. yüzük kolye filan yapardım. sonra geliştirdim çok şey ördüm ama yıllardır elime tığ almıyorum. bunları görünce heveslendim yeniden:)
    Bu arada ben de yazılarımı gece yazıyorum, hatta sabaha karşı bu saatler:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende instagramdan aşka geldim bayağı bir gece kuşu varmış sevgiler

      Sil
  21. Ellerine sağlık canım hepsi çok güzel,çok değerliler ama bende çok kullanmıyorum hepsi dolapda bekliyor,dünya kadar elişi yaptım ama hiçbirini kullanmıyorum şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanın bene kullanmaım baza altınalar foto için gün ışığına çıktılar

      Sil
  22. El işleriniz çok güzel! Ellerinize sağlık!
    Size asıl yazmamın nedeni bana yazdığınız yorumla.beni hüzünlendirdiniz. Sizin nasıl hayvan sever biri olduğunuzu biliyorum. Demek bir can dostunuzdan ayrıldınız. Duyarlı yüreğinizin nasıl acıdığını tahmin ediyorum. Ayrıntıları bilemiyorum. Eğer kayıpsa dönmesini yürekten diliyorum. Melek olduysa sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim sanırım bu içimin acısı hiç dinmeyecek:(

      Sil
  23. Minik elbiseler ne güzel :)

    YanıtlaSil
  24. Ne guzel bir paylasim..emeklerinize saglik..

    YanıtlaSil
  25. Bende geçenlerde çeyiz sandığımı açmnıştım. pek severim eskilerimi karıştırmayı. Bazen unutuyorum ne var ne yok.Sanıyorum bloğ yazmak hepimiz için çok ozr. Yemekleri ayrıntılı fotolamak ve her fotoyu seçmek ayrıca bloğ adını yazmak birde tarif. birde sosyal medyada paylaşmak. inşallah kıymeti bilinir . hepside güzel emekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemek blogları daha fazla ayrıntı yapmak ,çekmek en güzel görüntüyü sunumu yakalamak ben çoğu zaman blog adını yazmayı unutuyorum fotolara.teşekkür ederim nursevin abla

      Sil
  26. ben de geceleri yazıyorum yazılarımı,bize en güzel zaman herkesin uyudugu evin bize kaldığı zamanlar di mi? :)
    tığ hiç bilmiyorum,yapanları da takdir ediyorum..zahmetli incelik isteyen bir şey.. ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  27. Örgü örmeyi ben bilmiyorum ama ören arkadaşlarım bunun meditasyon gibi olduğunu söylüyorlar :)

    YanıtlaSil
  28. çok seviyorum bu tarz el örgülerini ama ben hiç beceremem ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Çoook güzel motifler. Bugün ben de motifli birşey koydum:)

    YanıtlaSil
  30. Dantel tarzı el işleri hiç elimden gelmiyor. Etamin kanaviçeyi yapabiliyorum. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  31. İnanılmaz dinlendiriyor beni bu tarz uğraşlar.
    Ama kızımdan dolayı biraz ara verdim, bir süre sonra tekrar dönüş yapıcam, ellerine sağlık bu arada :)

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe