12 Oca 2015

içerik hırsızlarına karşı nasıl bir önlem almalıyız?

Merhaba sevgili arkadaşlar bir derdim var bunu dile getirmek istiyorum bugün gerek yemek blogları olsun,gerek hobi blogları,gerek kişisel vb bloglarda içerik hırsızları gün geçtikçe çoğalıyor.El emeği yapan bir çok arkadaşım facebookta o kadar çok sayfa varki!.. bizler blog camiasında birbirimizden çok şey öğreniyoruz kimi blogda makyaj yapmayı öğrenirken ,diğer blogda annemizden öğrendiğmiz klasik yemekler haricinde lezzetler ve sunumlar öğreniyoruz blmediğimiz bir konu hakkında fikir edinmiş oluyoruz ,kimi blogda örgü örmeyi,eldiven ,patık örmeyi öğreniyoruz çocuğumuzla nasıl etkinlikler yaparız ,ne yedirebiliriz sevmediği bir yiyeceği nasıl sevimli hale getirebilriz ve daha bir çok şey.Çoğu zaman arkadaşlarımız bir acı,hüzün yaşadığında hemen koşup iyi ve güzel dileklerimizi yazıyoruz. 

Madem bizler burada bir aileyiz ,ablayız kardeşiz aynı çatı altındayız o halde birbirimize destek olmalıyız diye düşünüyorum içerik hırsızlarına karşı. Ben instagram açtığımda oğlumun adı olsun satış sipariş sayfam olsun istedim ama ,arkadalarımın beni bulması zorlaştı ardı arkasına siparişler alan ve çok yoğun olan biri değilim oğlum ilgi,sevgi ve oyun isteyen döneminde ben bilgisayara geçtiğimde ''oturamam -kalkamam kalk'' dye çekiştiriyor bir yanımdan kalmadığımda yerlere atıyor ağlıyor onu bunu saçmaya başlıyor mecbur kalkıp bırakıyorum.Bir uyku düzenimiz yok 1-2de uyuduguda oluyor 11 de uyuduğuda o uyuduğu aman ben keçelerin başına geçiyorum kes ,dik vs vs derken gün aydınlanmaya başlıyor, güneş doğuyor çoğu zaman 7-8 de yattım 9 gibi oğlumun uyandığı oluyor ve ben uykusuz turşu gibi ona yetmeye çalışıyorum. 

 Ben bi siparişi bitirmek çin sabahlamışım ,resim çekmek için kırk yere götürüp çekmişim bazen aceleden isim yazmayı unuttuğum oluyor hoş isim yazsan ne olacak ki!.. resmi alıp bir güzel oynuyorlar ,photoshop vb işlemlerle ben yaptım diyerek birde güzel fiyat veriyorlar.Bazılarıda yazılmış olan bir konuyu hiç değiştirmeden olduğu gibi kopyalayıp yayınlıyor pess gerçekten pes.. O kadar çoğaldılar ki birde çirkeflikte üzerlerine yok yavuz hırsız ev sahibi bastırır meselesi bir çok arkadaşım bu dertten muzdarip.. Birbirimize destek olmalıyız arkadaşlarımızın ürünlerini ,yazılarını ,içeriklerini gördüğümzde es geçmeyelim en azından içerik sahibine linki bildirelim. İnstagram hesabım takibe alırsanız  çok sevinirim sizlerde hesaplarınızı yazarsanız bu post altında 
sosyal medya hesaplarınızı onları toplayıp link halinde ayrı bir post olarak yayınlayalım.
Sizlerden ricam link bırakan tüm arkadaşları takibe alalım kendimizi takip ettirdikten sonra takip etmemek hiç hoş değil.
Birçok blog blog keşif etkinliği yaptı ama,sadık kalanlar çok az malesef link bırakıp sayfalarını tanıttıktan sonra takibe alanlar olmasına rağmen arkadaşlar dönüş yapmıyor.
Lütfen sadece sayfanızı takip ettirmek için yapmayın..

DİPNOT:bir çok hırsızla muhattap oldum ama,kendi ürünüm için değildi arkadaşımın sevdiğim bir ablamın ürünüydü benim ürünümü çalan bayanla da müşteri gibi fiyat ve teslimat konusunda konuştum 2 çocuğu olduğunu abdetsinde, namazında olduğunu ve allahtan korktuğunu yazdı.orada diyemedim allah korkusu olan insan başkasının işini alıp sipariş alınır deyip birde fiyatlarmı diye ki o ürüne ben bile o kadar fiyat vermedim.

Gerçekten allah korkusu olan vicdanı olan insan başkalarının emekleri üzerinden kazanmaya çalışmaz allah herkesin rızkını bir şekilde verir.










15 yorum:

  1. Ben el işi ürünler konusunda bilgi beceri sahibi değilim; ama dediğiniz gibi yazıları dahi noktası noktasına kopyalayıp altına imzasını atan utanmaz arlanmazlar çok fazla... Bu konuya ben de bir yazımda değinmiştim. Hoş, o kadar çoklar ki bir noktadan sonra uğraşmaya değmez ne halleri varsa görsünler diye bırakmak zorunda kalabiliyor insan... Tabii, siz çok güzel değinmişsiniz sabahlara kadar uykusuz kalayım, ne şartlar altında üreteyim görselini çıkarayım, kendini akıllı sanan hırsızın teki gelsin tüm bunları çalıp üstünden bir de fayda sağlasın... Yazık ya yazık. Keşke böylelerini engelleyecek, hiç değilse aza indirgeyecek yollar mevcut olsaydı.. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke engelleyebilsek birse öyle utanmazlarki çirfeklik diz boyu

      Sil
  2. Çok güzel şeyler yazmışsınız. Bazen ne yaparsak yapalım bu hırsızlığın önüne geçilmiyor. Blogun ismini kocaman yazsak resim hoş gözükmüyor, küçük yazsak onu yok etmeleri kolay oluyor. En güzeli böyle bişeyle karşılaşınca direk yasal işlem başlatmak, biraz acımasız olmak gerekiyor sanırım.
    Bu arada instagramdan sizi takibe aldım suslusirineblog ismiyle. Sosyal medya olarak onu kullanıyorum sadece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mahkeme falan işte oda parası olan açabilir uğraşmak isteyen benm uğraşacak vakitmde imkanımda yok üstelik teşekkür ederim

      Sil
  3. Yukarıdaki yazıya aynen katılıyorum. Emeğe saygı duyulması gerekiyor. Keçe çalışmaları birer harika olmuş. Güzel siparişler diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Tam anlamı ile yeterli mi bilmiyorum ama yeni öğrendiğim ve bloğuma uyguladığım bir şeyi size anlatayım. Bloglar için sağ tuşu engelleme diye bir kod var. O kodu sitenize kaydettiğiniz zaman kopyala yapıştır çalışmıyor. Yani bir başkasının sağ tuş ile sitenizden bir şeyler kopyalaması mümkün olmuyor. Bu konuyu biraz araştırabilirsiniz. Ayrıca ben GFC den takipte sorun yaşıyorum. Takip ettiğim blogları birden takip etmemiş olduğumu farkediyorum. İnşanlah bu sorunumu çözebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım o kod benim blogumdada vardı ama bu haldeyken bile çalıyorlar ki ben bile biliyorum sağtuş engeli olan bir sayfadan nasıl resim alındığını o çok basiy kalıyor bu durumda ben baktım faydası yok kaldırdım.

      Sil
  5. Ağzına sağlık ne güzel yazmışsın. Aynen dediğin gibi iki çocukla yemeği yapmaya çalış. Tartıp malzemeleri ölçülendir. Bu acemilik ile evi gezdirip düzgün ışıkta net bir fotoğraf için bir dünya uğraş... Ama bu işleri yapanlar kul hakkı yedikleri için, hiç üzülme sen eninde sonunda öderler bedelini. Takipteyim kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanırmısınız ürünüm alıp birde bir güzel fiyat veren bayana müşteri gibi yaklaşıp sohbet ettim 2 çocugu olduğunu abesinde namazında olduğunu allahtan korktuğunu söyled şaka gibi

      Sil
  6. Aynı dertten müzdaribiz Funda'cım,son iki gündür iki ayrı sayfada ürünlerimi gördüm ve üzerindeki logom photoshopla silinmiş,bir tanesiyle anlaşıp sorunu hallettik,ama bir tanesi sanik ürünler kendininmiş gibi bize acıdığından bahsetti,gülüp geçti..Yavuz hırsız ev sahibini bastırır sözünün açık örneği..Bugün telefonla bir müşterim aradı,oğlunun sünneti için internette görüp beğendiği bir üründen sipariş vermiş ama gelen ürünün fotoğraftakiyle yakından uzaktan alakası yokmuş..Bu emek hırsızları hem insanları mağdur ediyor,hem bizim ürünlerimiz üzerinden sipariş alıp ,aynısını yapamayıp ürünümüzü kötülemiş oluyorlar..Yazık çok yazık,,Ben artık böylelerine acıyorum ve Allah'a havale ediyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyorum banum biliyorum sen nuray ablam gönüldenele vb zaten en çok sizlere üzüldüğüm için yazdım ben sizin kadar aktif olamıyorum satış sipariş işinde ama nasıl meke verildiğini biliyorum

      Sil
  7. Ahh Fundam ahh önlerine geçilecek gibi değiller öyle bir konuşuyorlar ki sanki biz hırsızlık yapmışız durumuna sokuyorlar.
    Bir türlü resimleri paylaşabilirsiniz ama üzerine sipariş alınır yazamazsınız olayını öğretemedik. en fazla denk geldiğime kendi linkimi bırakıp çıkıyorum.
    Google da ön planda görünen adımın com. hakkını bile satın aldılar ve üç kez el değiştirdi her seferin de alan bir kez deneyip bana satmaya çalışıyor asla almam dedim(başta kendim alsaydım iyiydi :) ama bir yandan da hem ücretsiz blog açmaya teşvik eden blogger alınmış isimleri korumuyor diye kızdım ne haliniz varsa görün ama bu adı kullanan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum ve hiç bir işinize yaramasın inş. diye ah ettim bu blog adını alan hiç kimseye hayrı dokunmayacak diye cevap yazdım gelen maillere. bir daha dönmediler .
    İçini de önüne gelenden çalıp çırpma doldurmuşlar insanlara bir de posta koyuyorlar.
    Geçen gün sevgili Nuray'a da yazdım face de anlaşıp birkaç kişi siparişi verelim aynısı olsun deyip sonra da aa Nuray hanımın yaptığı gibi olmamış deyip elinde patlatmalı bunlar öyle istiyor artık:(((
    Hiçç oralı olmayacağım diyorum ama böyle yazı görünce içimdekini yazmadan edemiyorum canım başını ağrıttım senin de .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olurmu hiç ablam aşk olsun başımı ağrıtmakda ne demek ben yaptım siparişimi verdim dur bakalım sonucu merakla beklyorumm :))

      Sil
  8. aldım takibe. selamlar

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe