1 Kas 2013

çeyiz sandığımı araladım.evlenecek olanlara tavsiyeler!..

Her genç kızın rüyasıdır beyaz gelinliği giyip telli duvaklı gelin olmak.Evlilik hazırlıkları sırasında ne uzun bir maratondur söz ,nişan ,alışveriş ,düğün..Çeyiz hazırlamak eksikleri tamamlamak lakin , ne kadar alırsanız alın stoklayın evlenseniz dahi eksikler bitmiyor anacım:)
Eşya alırken ince eleyip ,sık dokuyun araştırın moda olan lakin ,modası çabuk geçecek bir mobilya asla tercih etmeyin.Çok pahalı biraz daha uygun olanı ucuz olanı alalım şimdilik,  evlenince değiştiririz? asla bu yalana kendinizi kandırmayın.Hayat öyle ters bir köşeden esiyor ki!.. hiç ummadığınız ,hiç bilmediğiniz olaylar zincirinde buluyorsunuz kendinizi eşya değiştirmek bir yana kendinize ait bir şey bile alamıyorsunuz.Onun için asla sonra değiştiririz mobilyası ev eşyası almayın..

Düğünde sakın ama sakın düğün salonunun anlaşmalı kuaförüne gitmeyin!..paranıza kıyıp başka bir kuaför tercih edin.tecrübeyle sabit yaşadığım için söylüyorum o ne stresti Kuaför aynı gün 5 gelin başı almış ve 2 kişi saç 1 kişi makyaj yapıyor.Yetiştiremediler herkes gergin ,sinirli ben tam koltuktan kalktım duvağım düştü bismillah dedik daha dışarı çıkmadık.Görümcem tekrar koltuğa oturtunca beni diğer gelinlerin yakınlarıyla tartışma çıktı.ortalık kızılca kıyamet tam o sırada bu işe vesile olan beni eşimle tanıştıran arkadaşım aradı.
''Funda hangi kuafördesiniz geliyorum.'' dedi bende can havliyle ''Emine gelme burası fena başka yere git ne olur.''dedim. ama ,yanlış anlaşıldım onu istemediğimi zannetti.düğünde yüzüme bile bakmadı.o gün bugündür defalarca anlatmama rağmen anlamadı hala görüşmüyoruz ve eşimin amcaoğluyla evlendi oda akrabayız yane:) neyse ben konuma döneyim.düğün salonuna haliyle 21:15 te intikal ettik kuaför sorunsalı yüzünden ve bu yüzden de doğru düzgün fotomuz yok gelişi güzel 3 -4 tane çekilebildik.asla anlaşmalı kuaföre gitmeyin ve istediğiniz tüm fotoları çekilin hatta albüm yaptırın.Bak demedi demeyin sonra pişman oluyor insan.

Her çeyizin olmazsa olmazları vardır hani danteller,havlular,yazma, tülbent patik,devasa yastıklar vb..inanın bana yükten başka bir şey değil.haa çeyiz serdiğinizde çok güzel bir görüntü oluyor sonrası sıkıntı koyacak yer bulamıyorsunuz.Bakınız; mesela ben istemedim ama yapıldı. yün yastıklar,pamuk yastıklar,silikon yastıklar satenlliler vb.sadece görüntü sert ve taş gibi olduğundan gelen misafir bile yatmıyor genelde koltuk kırlentlerini tercih ettiler bana gelenler:)) öylece yer kaplamaktan başka bir unsurları yok.5 yün 5te pamuk yapıldı.
Havlu kenarları ne  modaydı birde millet örnek vermez saklar..ne acaip şeyler sanki aynı eve gelin gidecekler de örneğinin aynısı başkasında oldumu olmazmış sesli gülüyorum :)
banyo havlusuna kadar hepsinde kenar var 35 tane kenarlı havlu 10 tanesi kenarsız.Ne kadar gereksiz şimdiki aklım olsa hiç birini örmezdim.Ütü yapmazsan yıkanmamış pis gibi duruyor tüm havluların.her zamanda ütü yapmaktan bıkıyorsun.akla zarar ya 35 tane.

  Bunlar benim şu kullandıklarım hepsini kendim ördüm.Şimdi ''Funda mor ve mavili güzelmiş bana da yaparmısın''deseniz yapamam ,beceremem:) birisi başlayacak 3 git 5 dön diyecek ben devamını getireceğim bakıp örnek çıkaramam garip değilmi:) asla bu kadar çok havlu kenarı yapmayın hatta hiç yapmayın.

Küstüm yastığı deniyormuş bunlara.Neden anlamış değilim eşle küsüldüğü zaman araya mı koyuluyor bak ben sana küstüm ahanda yastığım :)) bunlarda kolya yerde olanlardı daha 8 tane kadar var.Bizim küslüğümüz
5-10 en fazla yarım saattir.tartıştığımızda ben çekilirim bir yere 5 dk sonra gidip yanağındna bir makas alıp ''aşkım kahve içermiyiz''derim ''içeriz aşkım''der.ya da tartışma konusunda ben haklıysam ve çok sinirliysem biraz bekler sonra gelip ''hanimiş benim aşkım oyy sinirlenince pek güzel oluyormuş kahve yapayım mı''der.
ben erirrim tabi yelkenler fora:)) o yüzden biz hiçç kullanmadık bu küstüm yastıklarını.

 Danteller salon takımları,yatakodası takımları,mutfak takımları, fiskoslar,ziğonlar sarma işi olacaklar vb.bende sürüsüne bereket koca bir hurç dantel.hep 3 er takım dantel ,krınkıl ,günlük..peki bunlardan hangisini kullandın dantellerimi? kırınkıl mı? günlük mü? cevap vereyim hiç birini :) salonumda salona uygun renklerde pazardan aldığım cici bir takım var.yer kaplamaktan başka görevleri yok.yazık onca emeğe ,onca paraya..
Dedim ya sadece sandığı araladım daha patikler,tülbent yazmalar ki o tülbentlerde hepsi kenarlı memik oyası iğne oyası vb saydım 30 çift patik 50 adet yazma ve tülbent var.50 adet yazma -tülbentten 3 tanesi kullanımda biri mevlüt örtüsü ,biri benim kullandığım diğeride misafire..çok gereksiz elbet olsun ama bu kadar abartılmadan..


Yün yastıklardan oğluşuma yorgan diktim oh sonunda bir işe yaradılar.

Daha kanaviçe ,etamin ,yorgan kapakları ki onların çoğu dantel ve sarma işi.buzdolabı örtüleri,yatak örtüleri yatak eteği kanaviçe olanlar çok..tüm bunlar gün yüzüne çıkmak için bekliyorlar yazık..hepsini yazmaya fotolamaya kalksam bana 1 aylık yazı konusu olur.Bunca tırı vırı şeylerden iyiki dediğim tek şey
nevresim ve lastikli çarşaflar  olmuştur.
tırı vırı ,ıvır zıvır olmasın bunun yerine mutfağa ağırlık verin çok çabuk eksiliyor bardak çanak vs..
 Mutluluklar hep daim olsun evinizde...

6 yorum:

  1. Bende çokca çeyizi olanlardanim..Ama birçoğunu kullaniyorum..Kullanmayacağim hiçbirseyi almadim evime..Kayinvalidem vetecekti yun yorgan istemedim :)
    Çeyiz konusunda sana katiliyorum kullanilmayacak seylere goruntu için para vermek yazik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben almadım rahmetli annem yapmış kanaviçe ,etamin karyola kapağı etekleri dantelle

      Sil
  2. sevgili funda yıllardır dışarıya dikiş dikerim. benim evimde diktiğim hiçbirşey yok 4 kızım var onlarda göre göre bıktılar.anne sakın bize birşey yapma diyorlar.çünkü kullanılmıyor haklılarda Allah sağlık versin mutlu olsunlar yeter sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. terzi kendi söküğünü dikemezmiş :)) evet mutlu olsunlar ağızlarının tadı olsun huzur olsun o evde

      Sil
  3. ne güzel bir yazı olmuş, keşke 10 yıl önce okusaydım:)))) gözümün önünden bazamın altındaki çeyizler bir bir geçti hiç kullanılmadan sararıp soluyorlar ne gerek varmış onca emeğe onca masrafa, yeni evlenecekler duyun sesimizi!!! boşuna almayın, yapmayın, yaptırmayın.....:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 yıl öncesi ah en iyi olurdu valalhi bende bu kadar nereye koyacağım sıkıntııs çekmezdim :)

      Sil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe