3 Eki 2013

keçeyi eline alan tasarımcıyım diye çıkmış meydana!..

 uzun zamandır keçe ile uğraşıyorum.keçeyle ilk tanışmamdan bu yana tabiki eş,dost bloggerlerden ilham alarak bir nevi kopya çekerek yaptım.yaptıklarım da arkadaşlarıma hediye olarak gitti. bu yaptıklarım da öyle güzel kuzuların odalarını süsledi.satış yapayım ,satayım aklımın ucundan bile geçmedi. nette turlarken neredeyse hemen hemen herkesin keçe işleri var.ve bir çoğu gerçekten şapka çıkartılacak derecede güzel ve harika çalışmalar.takdir ediyorum ve bol kazançları olsun diyorum.

lakin her keçeyi eline alan da ben tasarımcıyım diye çıkmış meydana. falanca tasarım,filanca tasarım ama gel gör ki!.. tasarladığı hiç bir şey yok.Ayşe'den,fatma'dan kopyaladığı resimlerin üzerine birde utanmadan sipariş alınır yazmış.bloglarda rastlamadım da facede çok var böyle..başka bir tasarımcı!.. tasarım demeye bin şahit ister yamuk, yılık dikişler hani baktığınızda bir çocuğun elinden çıkmışcasına duran ürünler bu ürünlerede dehşet fiyatlar:) tarayıcı geçmişimi silmişim silmeseydim linkleri atacaktım.herkesin rızkı ayrıdır.lakin gerçekten çarpık ,çurpuk işlerle ürün satışı yapanlar!..bırakında bu işleri gerçekten hakkını verenler yapsın..




12 yorum:

  1. ellerine sağlık Fundacım çalışmaların gerçekten harika..
    bişeylerle uğraştığı için insan tasarımcı olmaz tabi..
    Ben amigurumi örüyorum ama kesinlikle kendime tasarımcı sıfatı yakıştırmıyor..
    Evet tasarladıklarım da oluyor ama azınlıkta oldukları için henüz bu sıfat için çok erken :)
    sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin amigurimilerin gerçekten harika ötesi ama haksızlık etme kendine..teşekkür ederim beğenmene sevindim.

      Sil
  2. Size katılıyorum, ben de çok rastladım. "Yaptığınız bir işi göreyim" dediğiniz zaman "örneği netten aldım ama aynısını yapabilirim" gibi saygısız bie cevabı da verebiliyorlar. Maalesef işler böyle. Sipariş verirken biraz sorgulamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben arkadaşlarımın çalışmalarını gördüğümde direk uyarıyoırum ama yavuz hırsız evsahibini bastırır misali bir çirkefleşiyorlar aman allahım evlerden ırak

      Sil
  3. Ellerine sağlık Fundacığım hepsi birbirinden güzel olmuş.
    Biliyorsun çeşitli işler yapıyorum bunların bazılarını kendim tasarlıyorum bazılarınıda gördüklerimin bire bir aynısını yapıyorum.Tasarlamak çok başka bir iş emek istiyor.Maalesef yayınlandığı anda kopyalanmamak gibi bir şansı yok bu çok büyük markalar için bile geçerli onlar bile bu sorunu çözemiyor.Sana bir konuda katılıyorum yapılan işleri gördüğümde bende senin gibi üzülüyorum biraz özenseler .Bu arada bu işi çok düzgün yapan arkadaşlarım var onlarında hakkını vermek lazım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ablacım.evet kesinlikle çok harika işler yapan bu anlamda çalışan bir çok arkadaşımız var.o gördüğüm ürünleri keşke kopyalasaydım ne kadar rezil çalışmalardı:(

      Sil
  4. tasarımcılık konusunda çok haklısın..
    aslına bakarsan birçok kişi sadece üretici: beğendiklerini birebir örnek alarak yaptıkları için..
    bazıları ilhamcı: gördüklerini sadece yola çıkış olarak örnek alıp daha farklı üretimler çıkardıkları için..
    bazıları ise hayalci: olmayan birşeyi nasıl yapmalı diye düşünüp düşünüp ilk kez ürettikleri için..
    bunlardan hangisinde şimdi tasarımcı olma özelliği var dersen en sondaki en yakın olan seçenek..
    tasarımcı olmak aslında birşeyi ilk kez yapmak demek.. mucit gibi.. tabiki mucit daha farklı ama tasarımcı da ona en yakın olan kişi bence.. mesela keçeyi ilk bulan mucit, onunla birşeyler üreten de tasarımcıdır.. tasarımda kendine özgü bir desen, bu malzeme ile ilk kez üretilen bir objedir..
    bu durumda senin bahsettiklerin birinci sınıftaki üretimcilere giriyorlar canım benim.. onlarında yapmaları gereken şey keçe tasarımlarım diye başlık yerine keçe üretimlerim diye başlık atmaları olmalı.. ama daha önce olmayan bir model üretirlerse onu ayrıştırıp tasarımım diye isimlendirebilirler.. çok da şık bir hareket olur.. bir yerde görüp yaptıkları ile, kendi hayali ile yaptıkları arasında fark oluşturmuş olurlar..
    bu blog aleminde ise birçok insan bunu yapamıyor malesef, o yüzden sinirini boşuna bozma..
    hele ki fotoları kopyalayıp üzerinden sipariş almaya çalışanlardan hiç bahsetmiyorum bile..
    sen satış yapmıyorsun hislerimizi anlayamazsın demesinler sakın, ne yapmaya çalıştıklarını önce
    kendileri bir anlasınlar sonra bize laf yetiştirsinler.. ki bu kar amacı gütmeyen insanların bile yaptığı bir yanlış biliyormusun?

    geçen gün yemek blogu olan bir arkadaşımın tarifini çalmış hemde imla hataları dahil olduğu gibi
    fotolarıda dahil yayınlamış ve bir dergiden aldığını not etmiş altına sonra da arkadaşı suçlamış
    sofra dergisinin tariflerini çalıyorsun diye :)

    bu kadar da pişkinliker var işte balım o yüzden bunlarla uğraşmaktan vazgçemeyeceğiz tabiki
    ama üzülmeyeceğiz..

    taklitçi tasarımcılar size sesleniyorum; sadece şuradan örnek aldım da YAPTIM demeniz yeterli..

    sevgiler.. ♥NK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın nilgün'cüm benim bunu dememdeki kastım bir çok yeni blog açılmış ve hepsi işi sermaye olarak görmüş blog bahane.

      Sil
  5. Ellerinize, emeğinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Tam da söylediğiniz gibidir bu işler. Bir işi hakkıyla, layığıyla yapanlar fazla mütevazi davranırken, başkalarının emeğiyle bu işi götürmeye çalışanlar herşeyi ben bilirim edasıyla ortalıkta dolaşırlar maalesef. Takipteyim, bende beklerim bloğuma :) sevgiler
    http://kadinlaraaozel.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle birde çirkeflikte üstlerine yoktur.mahalle karıları gibi kavga etmeye başlarlar sonuçta sen suçlu duruma düşersin:)

      Sil
  6. Söylediklerine kesinlikle katılıyorum Fundacım, Ben de keçeden işler yapıyorum ama tasarımcı demem kendime, esinleniyorum hemen hemen bu işi yapan herkes gibi. Kopyacıları ayrı tutuyorum tabi.
    Ama bir de şu konu var, bazı uyanıklar, yurtdışındaki modelleri alıp uyguluyor, tasarımım diye altına imza atıyor, birileri de onun gibi görüp yapınca 'benim tasarımımı çalmış' diye demediğini bırakmıyorlar.
    Bunlar heepp böyle devam edecek mevzular. Elbet esinleneceğiz, elbet özgün modellerimiz birileri tarafından taklit edilecek. Mehtap hanımın dediği gibi dünyaca ünlü markalar bile kopyalanıyor, ama taklitler asılları yaşatır herzaman. Burada asıl lomik ve sinir bozan konu senin de değindiğin gibi, birebir başkasının yaptığı işin resmini kopyalayıp kendine tasarımcı diyerek, bunun aynısını ben de yaparım diyenler. El eli tutmaz, her elden aynı iş çıkamaz, bunu bilmiyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet arkadaşım gerçekten öyle utanmadan birde kendi yapmış gibi çarşaf çarşaf yayınlamış.

      Sil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe