19 Eyl 2013

saç kıran Alopecia Areata nedir? nasıl tedavi edilir!..

Saç dökülmesi herkesin dönem ,dönem yaşadığı bir sıkıntıdır.Saç kıran yazınca bununla ilgili bir çok yazı ve makale var bir çok yerde mantar hastalığı olduğunu ve bulaşıcı olduğunu yazıyor
o yüzden bu konuyu ele almak istiyorum  olayı yakından yaşayan biri olarak yaşadıklarımı ve uygulanan tedaviyi...

Bekarken çok sıkıntılı bir dönem geçirmiştim saçımın üst kısmında 1 milyon para büyüklüğünde bir açılma vardı çok korkmuş soluğu kuaförümde almıştım Saç kıran olduğunu söylemişti ama oda ne yapılması gerektiğini bilmiyordu

Önce Sigorta hastanesine gittim ama ,
 oradaki dr'un sadece olay yerine bile bakmayıp  oturduğu yerden ilaç yazması beni kesmemişti.
Devlet hastanesine gittim oradaki dr da sadece açılmanın olduğu yere bakıp ilaç yazmıştı. dr'ların yazdığı ilaçları aldım. Genelde zinko ,çinko  saça kırılan bepanten di.  ama, hiçbir faydası yoktu açılma gittikçe çoğalıyordu sağa,sola bi çok yere atmıştı.arkadaşımın eşi erkek berberiydi''Funda dr gidip boşuna zaman kaybetme ben jiletle kazıyım ''demiş bende hiddetle koskoca dr'lar bilmiyor da sen mi bileceksin diye paylamıştım.açılmalar daha da çoğalmaya başlayınca
özel hastaneye gittim.dr önce kan testi istedi kan testi sonuçlarımda herhangi bir bulguya rastlanmadı hormon testi ,troidde de sıkıntı yoktu.dr tamamiyle sıkıntı ve stres kaynaklı olduğunu söyleyip bitki şampunanı ve bir solüsyon yazdı.solüsyonu eczane hazırlıyor..

Lakin bunlar da fayda etmedi ne yazık ki ense kökümde sıçan kuyruğu kadar bir tutam kalmıştı onuda biz kestik ve tamamiyle kel kaldım.çok sıkıntılı bir durum pisikolojik olarak evden dışarı çıkmak istemiyorsun.
payladığım arkadaşa gidip ''Adnan ne gerekiyorsa yap''diye ufacık bir noktayken bir dikiş iğnesi ile tedavi edilebilecek noktayı ben ilaç ve dr peşinde çoğaltmış şimdi kocaman bir kafayı jiletle kazıma işlemine soyunuyordum.jiletle kazıyıp kaç baş sarmısaktı hatırlamıyorum ama ne zamanki sarmısağı sürüyor işte o noktada canından can gidiyor..bu işlem 4-5 kez uygulandı..aylarca perukla gezdim ha deyince çıkmıyordu işte..

Bulaşıcı olsaydı bu meret ailemdeki kişilere de geçerdi kaldı ki gelinimiz benim aksesuarlarımı toka ,taç vb takıyordu.tarağımı kullandığı bile oldu.

 Jilet ve sarmısak işleminden sonra çim adam ekersiniz çimler böyle bidik bitik atmaya çıkmaya başlar ya o şekilde çıkmaya başladı ve ilerleyen zaman içersinde geldş saçlarım..1 senemi aldı bu olay ama burada anlattığım kadar kolay geçmedi elbette..

Şu an ense kökümde bir açılma var ben göremiyorum ama elimle yokladığımda fark edilebilecek boyutta
evde şu an sarmısak kalmamış yarın alıp tedaviye başlayacağım.küçük olduğu için iğnenin ucunu yakıp o kısmı çizecek sarmısağı ortadan bölüp süreceğim ondna sonraki ilk iş şampuan bitki özlü..
aklınızda bulunsun...böyle bir olayla karşılaşırsanız ama yinede ilk önce test yaptırın araştırın neyden kaynaklı olduğunu öğrenin ondan sonra..

4 yorum:

  1. Önceki yaşadıkların için geçmiş olsun diyorum öncelikle..Paylaştığın faydalı bilgiler içinse çok teşekkürler.Şimdiki ufacık nokta da en kısa sürede düzelir inşaAllah:)Geçmiş olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım.bir çok yazı var bununla ilgili özellikle bulaşıcı olduğunu yazmışlar o yüzden yazaym dedim.önlem alıyorum hemen inşalalh sıçramaz dişiyse atar da:((

      Sil
  2. çok geçmiş olsun bir daha tekrar etmesin inşallah!
    butür seyler strese veya uzuntuye baglı olarak artıyor ama bu durumdayken de insan nasıl üzülmesin.
    haklısın yani.
    çok geçmiş olsun tekrar.

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe