13 May 2013

hastane çantası yükten başka birşey değil..birde geçmeyen pişik:(

hastane çantası dedikleri!.. ve benim haftalar öncesinden hazırladığım biraz netten biraz eş dosttan öğrenip hazırladım ne telaşeydi..lakin o çanta koca bir yükten başka bir şey değil. cicili ,bicili pijama takımları aldım
iç çamaşırları,emzirme sütyenleri,lohusa külotları,hırka ,çorap vs vs..ne pijama takımlarımı giyebildim ,ne iç çamaşırları nede başka bir şey..o kocaman çantadan tek kullandığım terlik ve ıslak mendiller oldu..
bebek çantamızda burun aspiratörüne kadar vardı.bebek çantamızda en çok ihtiyaç zıbın takımları oldu.altını her açtığımızda işediği için:) bolca atl üst ve zıbın takımı şart..
sonda takılacağından gecelik istendi.hadi buyur burdan yak gecelik almamıştım ki ben!..bir koşuşturma neyse gecelik tedarik edildi. heyecanla beklemeye koyulduk.beni sedyeyle aşşağıya götürmeye geldiklerinde zangır zangır titriyordum.bacaklarımı durdurmak ne mümkün takır takır titriyorlardı.aşağıda sakin olmam istendi.ama yapamıyordum bütün vücudum oynuyordu resmen..bir iğne yapıldı amilyat için hazırlandım.sonra bir hemşire elinde maske abla buraya konuş diyerek sohbet ediyordu benimle. nerden geldin falan filan derken maskenin ağzıma kapandığını hatırlıyorum sadece..

bir kaç gün sonra 1 aylık olacağız.evde babaannemiz var.bizde oğluşu yıkamak olay oldu:)) manevi annelerim ve babaannemiz arasında ittifak sağlanamadı biri  perşembe çocuk yıkanmaz diyor babaannemiz cuma yıkanmaz perşembe yıkanır diyor.tuzlanır ,tuzlanmaz derken çocuğum kokacaktı kirden valla:))
neyse el birliği ile yıkadılar şükürr..

bez olarak prima pampers almıştım lakin bizde pişik yaptı:(( pişiğide geçti deriler soyuldu:( bephantol ,çinko oksit ,hametan bir işe yaramadı.bezimizi değiştirdik biraz has zeytinyağı ,biraz çinko oksitle bephantolü karıştırıp sürdüm.biraz iyileşir gibi oldu.babaannemiz ''ben biliyorum pişiktir'' diyor:)) ''anne diyorum bak kaç gün oldu geçmedi ve deriler soyulmuş.enfeksiyon kapmış olabilir bu mantar olabilir dr görmesi şart cevap şu ''ben biliyorum ben biliyorum pişiktir kız'':)))
uykusuz geceler bebiş kucağındayken gözünün kapanıp kafanın düşmesi:)) ama o mis kokusu dünyalara bedel.rabbim tüm bebek bekleyenlere ve isteyenlere yaşatsın bu duyguyu..
 geceleri bunu mu yapsam acep:)) sevgi ile kalın



23 yorum:

  1. yok artık o ne guzel bı fıkırmıs oyle =)
    bazı bezler bebege yaramıyor ve annenın yedıgı yemekler de cok onemlı. sutten dırek gectıgı ıcın cocugun ıdrarında asit yapabılıyor dıkkat etmen lazım. annelık zor zanaat ama ınan cok cabuk gececek bu gunlerın. tadını - kokusunu cıkart sımdılık, her ânını yaşa, zaman akıp gıdecek ınanamayacaksın ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan yediklerime çok dikkat ediyorum gaz yapacak şeylerden uzak duruyorum.hatta domates pişiği tetikler diye bir yazı okudum yemiyorum artık.

      Sil
  2. selam,
    pişik masteri yapmış sayılırım mutlaka mecit eendi marka olsun kantaron yağı alın 3 güne iyileştiğinizi göreceksiniz sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kantaron yağını çok kişi söyledi bizim neredeyse 1 hafta olacak pişik savaşımız.teşekkürler

      Sil
  3. benim büyük oglumda aynı senin bebiş gibi pişik olmuştu bir arkadaşım bana has zeytinyagını bir tavaya koy ve tavadan dumanlar çıkana kadar beklet ocakta demişti.Bu şekilde zeytinyagının içindeki asit çıkıyormuş ve pişige iyi geliyormuş.soguttuktan sonra pamukla bu zeytinyagından sür.Ben bu şekilde kurtarmıştım pişikten.krem felan fayda etmiyor böyle durumlarda çünkü.

    YanıtlaSil
  4. Fundacığım ben sana ne dedim güzelim? Kendi bildiğini yap !
    Bloğunu umarım okuyorlardır!
    Gençlere karışmasınlar büyükler!!! Biliyorum çok iyi niyetliler ama lütfen biraz empati... Artık devir değişti!

    Bebişi kokladım seni kocaman öptüm !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacım kimseyi kırmak istemiyorum.evet iyi niyetliler ama bazen sıkıntı yaratabiliyor bu iyi niyet.blogum olduğunu hatta blogun ne olduğunu bilmiyorlar ki:))

      Sil
  5. Tebrik ediyorum,çok sevindim iyi olmanıza.. :))

    YanıtlaSil
  6. benim bebeğim dün 2 ayını doldurdu, daha hiç pişik olmadık. Molfix kullanıyorum ilk doğduğundan beri.
    İlk zamanlar poposuna hiç ıslak mendil sürmedim ılık suyla pamuğu ıslatıp kullandım ama bir kez sürdüğüm pamuğu ikinci kez sürmeden sürekli koparıp koparıp sildim. Ve kuruladım sonrasınde bepanthol pişik kremini sürdüm. Ama sonra baş edemedim ve maalesef ıslak mendil kullanıyorum o da huggiesin. Siz de daha çok küçüksünüz bence yapabiliyorsanız pamuk kullanın.
    Çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende ılık su ve pamuk kaullanıyorum ıslka mendil kullanmadım.açtığımda 5-dk havalandırıyorum iyice kurulayıp kremini sürdükten sonra bezi takıyorum.ağlamıyor canı yanmıor galiba ama o kzırıklık ve soyulmuş popyu görünce benim içim kötü oluyor:(

      Sil
  7. Allah analı babalı büyütsün. :) sanki ameliyathaneye ben giriyorum gibiheyecanlandım

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle bebişini sağlıkla büyüt canım inşallah..ve her anın tadını çıkar Allah beterinden korusun elbet de ama canım pişik olayı çok zor oluyo bilirim bi ara benim kızda olmuştu ama o antibiyotik ilaç kullanımından dolayı bi pişikti evet bazen en kaliteli bezler bile yapabiliyo malesef bunu deneme yanılma ile anlayabiliyo insan iki seferde geçebilir belki bi krem adı versem aslın da bazı kişilere karışmamak lazım bu konularda ama sen anlayışlı ve tavsiyelere açık bi insansın canım kremin adı dermo trosyd eczaneden aldım ve kızımda doktor tavsiyesiyle tek işe yarayn krem bu oldu 2.sürüşte fark etti çok zor sulu iltihaplı bi pişikti ...ve bazı arkadaşların dediği gibi eminim dikkat ediyosundur ama ıslak ılık pamuklu suyla temizlersen daha iyi olur hassas minik popişe:) bazen çok üstüne düşmekde çocuklarda değişik hastalıklara yol açıyo mesela benim kız idrar yolu iltihabı olduğunda doktora nasıl olur ben temizliyorum su ve pamuk ile ıslak mendil falan asla dediğimde doktorumuz bazen fazla temizlik ve titizlikde yapabiliyo demişti gülümsetmişti beni:)neyse çenem düştü sevgiyle ve sağlıkla kalın canım:)

    YanıtlaSil
  9. gamzelim beni de gülümsettin:)) çok sağol yarın dr gideceğiz dr muz görsün bir bakalım.bende sizi öperim.

    YanıtlaSil
  10. Tebrik ederim, bebeğinize de güzel bir ömür dilerim:) Her bebekte aynı marka bezler, kremler bile farklı sonuçlar doğruyor,umarım pişik sorununuzu en kısa sürede halledersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili deniz;teşekkür ederim.evet çok farklı sonuçlar kimine yarayan kimine yaramıyor.

      Sil
  11. Canım kokla paşamı bizim için...
    Bu arada onu yapma :) resimdekini yanii

    YanıtlaSil
  12. merhaba
    bebeğinizin pişik olduğundan eminiseniz önce küçük bir bölgeye deneyerek margarin yağ sürün. ben bunun çok faydasını gördüm. tavsiye edene çok dua ediyorum. çok saçma gelebilir ama çok da işe yaradı. bi deneyin derim. ben ikinci çocuğumda çok çektim. primanın en son çıkanını aldım beyaz paket olan onun pişik yaptığını düşünüyorum. ama bebeğimin cildi de çok hassas. tek çare olarak bunu buldum. acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir çok şeyi denedim aldım sürdüm ama yok fayda etmedi :((

      Sil
  13. Canım benim geçmiş olsun.Islak mendik kullanma bebeğe.Evet pratik oluyor ama bu tür sorunlar yaşatıyor.Benim kuzenim kare şeklindeki pamukları kaynar suyla dezenfekte etmişti.O pamukları kullanıyordu bebeğe.Yada ılık pamuklu bir bezlede silebilirsin.Bepanten sürüp,kuruladıtan sonra bezi kapa.Faydasını göreceksin.
    Aslında en doğrusu fotoğraftaki gibi:))
    Çınarı,seni ve yımırtayı öpüyoum canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ıslak mendil kullanmıyorum.ılık su ve pamuk ve kuruluyorum ama geçmedi:(

      Sil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe