31 Mar 2013

1 değil 3 değil 5 yavrumuz var!..ve yardıma ihtiyacım olabilir

bugün eşimle dip bucak temizlik yaptık.yaptık derken ben sadece viladayı sıkıp verdim:)) geri kalan bütün işlemi aşkitom yaptı.hani erkek ne anlar temizlikten ya!.. öyle değil en ince detaya kadar  atlamıyor.benden daha güzel temizlik yaptığı kesin:)) yoruldu bende yoruldum ne yaptıysam.biraz kestirdik.yemekten sonra çay demleyip müzik açmıştık.oda nee!..bir ses odaya doğru koştuk!..evet doğum başlamış bizim kız doğuruyordu.hemde koltuğun üzerinde:(( ona o kadar yer yaptım ama oraya gitmemiş:( 2 bebe gelince bende bir panik bir telaş ne yapacağımı şaşırdım.hayatımda ilk defa bir kedinin doğum anını canlı olarak iştirak ediyorum.3 bebek de gelince bizim kız uyudu ama bebeğin kordonunu kesmedi.ne yapacağımı şaşırdım bir panikle bir bilene  telefon açtım.sağolsun telefon başında bizi yönlendirdi.ben diyorum kesemem eşim diyor kesemem sonra garibim eline eldiven giydi ben hazırım dedi.o esnada gülen makası kolonya ile temizlememizi söyledi. cahillikten mi panikten mi nereye diye soruyorum belki kordona sürülecektir:))) ne bileyim ben kaç defa doğurturdum.

odaya girdiğimizde gerek kalmadı.baya yorgun görünüyor ama yanındayım başını okşuyorum ve bebeleri alıp meme emsinler diye anneye veriyorum.ayağını kaldırıyor yavruyu alayım diye..neyse biraz rahat bırakıp çay molası verdik.çaydan sonra 4 ve 5. geldi..o doğurdu ama ben çok yoruldum..neredeyse bende doğuracaktım nisan 1 şakası gibi:))) su verdim içmedi.yumurtayı çırpıp yanına götürdüm öyle bir yedi ki kıyamam..şimdi yavrularını kanatlarının altına aldı uyuyorlar.

ben şimdi ne yapacağım 5 yavru... ve gelenlerim olacak ablam ,kayınvalidem,abiler ki onlar hiçç sevmez kediyi birde 5 yavruyu görünce ooo sen tantanaya bak :(( ne yapacağım hiç bilmiyorum hemde hiç..
kedi bakan ve bu konuda tecrübesi olanların yardımlarına ihtiyacım olabilir.


24 yorum:

  1. Ooooo bunlar bir sürüüüü miniiik miniik çok şiriiin =)

    YanıtlaSil
  2. Önce "gözünüz aydın!" diyeyim sonra da "Allah kolaylık versin!"
    Biliyorsun benim Kömür de 5 ay önce doğurdu ne yaptıysam ne ettiysem yavruları alan çıkmadı . Bence 3. aydan sonra kızınızı kısırlaştırın da başka yavruları düşünmek zorunda kalmayın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili colette;çok sağol hepsine bakmam imkansız elbet sahiplendirme konusunda ne yaparım bilemiyorum.mahallemde arife ablam var bahçesi müsait sahiplendiremezsek burda beraber bakarız dedi.evet kısırlaştırma işini bu sefer kesinlikle ertelemeyeceğim.

      Sil
  3. oyyy çok tatlılar
    hemen sahiplendirme aitelerine giriş yap
    bebek isteyenler olabilir başka yardımcı olamıyorum hiç bebek kesi bakmadım
    anne gayet güEl bakacaktır içgüdüsel olarak
    misler gibi bebişleri ve anneyi öpüyorum
    swvgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah olur.evet anne kol kanat gerdi yavrularına şu an kalkamıyor ben yattığı yerden besliyorum.çok güzel bir duygu anlatamam ki

      Sil
  4. Fazıl da çok titizdir. Temizlik konusunda benden iyidir:) Bir de harika yönlendirir, şurası olmamış, burayı da yap:)) Ama sağ olsun çok yardımcı olur bana.
    Hadi hayırlı olsun. Azıcık ayaklansınlar ne kadar tatlı oynarlar:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah başımızdan eksik etmesin kocişleri.banada çok yardımcı oluyor o olmasa ne yaparım.sağol canımm

      Sil
  5. :) NE MACERAYDI AMA :) onun ayağı yanık it gibi sokaklarda sürtmesinde bir iş vardı zaten :P o kadar kedim oldu, hepsi de dişiydi -dişi kedileri kakaladılar bana hep :P- ama hiç beş tana yavrulamadı hiçbiri de :) eh ne diyelim Allah olmayanlara versin :) Neyse ki senin doğumla kesişmedi, düşünsene o doğurdu ben yoruldum diyorsun :)
    Yımırta yavrulara gayet iyi bakacaktır, merak etme. Sizin yanınızda uluorta bir yerde doğurması sizinle işbirliği yapacağını gösterir ki koltukların batması dışında bu iyi bir şey. Elbirliğiyle büyütürüz artık :P
    Akşam kankam Ufuğun eldivenleri giyerken doktor telefonda kalsın demesi, benim sterilize etmeniz lazım dediğimde senin 'neyi?' diye sorman olayın ciddiyetini bozup durumun geyiğe çevrilmesine neden oldu :P Komikti ama ya :)
    Canım benim, en kısa zamanda yer bulunur umarım bu güzelliklere. Ben almak istiyorum ama biliyorsun babamın allerjisi var+Erdim'in.
    Ufuk'cum çok iyidir, zekidir, komiktir, pratik zekadır, temizliği de iyi yapar. Severim kendisini :)
    Seni seviyorum canım fındığım, yer bulmak için ne yapabileceğimizi konuşmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geceler boyu masaj yaptığınız hakan abim bir yandan sen bir yandan demi:)) evet yımırtayavrulara gayet iyi bakıyor içsin diye su koymuştum.inip suyu içiyordu yavrulardan biri ters döndü vırakladı suyu bir bırakışı yatağına bir sıçrayışı vardı görmen lazımdı.yavruyu çevirdi yaladı.annelik iç güdüsü..bizde sizi seviyoruz dr hanım:)

      Sil
  6. ayyyyy çokkkk güzeller yaaaaa yavru kediler öyle tatlı öyle savunmasız oluyorki sıcağı görünce hemen mayışıyorlar :) özlemişim yavru kedi görmeyi bizimkiler dana kadar oldular maşallahh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok güzeller birde süt emmek için yarış ediyorlar.birbirlerini itekliyorlar :))

      Sil
  7. canım gözün aydın sağ sağlim doğum gerçekleşmiş çok sevindim. sağlıklı mutlu büyüsün bebekler :) anneleri de sağlıkla mutlulukla başlarında olsun ve tabiki Allah sana sabır ve kolaylık versin :) başlı başına sorumluluk ama onların şirinliği ve sevgisi tüm zorluğu unutturur eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili hülya inan benim için zor bir süreç olacak çünkü bende son ayalarımdayım.yatağında elimle besliyorum.çok sağol

      Sil
    2. desene ev bebek dolu bir ev olacak tam olarak :) Allah kolaylık ve sağlık mutluluk versin hepinize :)

      Sil
  8. selammmm,gülenaydan aldım haberi bu arada bende gülenay hatırladın dimi:)) şu an yavrular için birşey yapmana gerek yok.annecik onlara bi güzel bakacaktır.ama daha sonra anneyi kısırlaştırıp bebelere yuva arayışına girmek lazım.biraz ortaya çıksınlar ilan hazırlayıp paylaşalım.yavrular sütten kesilince inşallah yuva buluruz.erken ayırmamak lazım.anne sütü alan yavrular daha sağlıklı oluyor.maşallah çok da güzeller.benim bahçede 2 hamilem vardı 2 side ölü doğum yaptı neden oldu anlamadım:(( ilk doğumları olacaktı ve ikiside aslında küçüktü belkide ondandır bilemedim:(( oyyy Allah yardım etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yavruları anneden ayırmayacağım.gerçekten anneleri güzel bakıyor.şimdiden teşekkür ederim.

      Sil
  9. Bir mucizeye tanık olmuşsunuz ne güzel... Beş bebek, çok sevimliler ama çok zor olacak tabii. Hayvan Severler diye bir sayfa var ya facebookta, sen de beğenmişsin, oraya baş vurabilirsin. İnşallah hepsi bir yuva sahibi olur...
    https://www.facebook.com/haysev?fref=ts

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. marifetli pericim inan zor olacak.heleki kedi sevmeyen tantana yapan çok kişi varken etrafımda bebeklere anneye bakmak değilde onlarla uğraşmak yoracak beni:( inşallah canım.

      Sil
  10. Bizim şirketin kedisi de doğurmuş beş tane , astım problemim olmasa çok isterdim birine bakmayı :( Umarım güzel yuvalar bulabilirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım şenaycım.ama bütün mahalle seferber oldu.biri koli buldu biri yerleştirmeme yardımcı oldu sağolsunlar.

      Sil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe