12 Ara 2012

anam sana canım feda!..

oğluşumun haberini verdikten sonra..bir kaç şey karalamak.istedim.tecrübeli değilim elbet ve bilmediğim konularda ahkam kesmeyide hiç sevmem.okuyurak,büyükleri dinleyerek ,sorarak bu evreyi tamamlayabilirim ancak..ama bazı noktalarda bazı konularda kan beynime çıkıyor.soldan soldan geliyorlar.örnek verecek olursam her kafadan bir ses çıkması ya da hiç doğum yapmamış anne olmamış birinin bana gelip şunu şöyle yap, bunu böyle yap bunu yeme ,bunu iç ,şunu kullan sakın saçını kestirme vs vs demesi sinirlerimi bozuyor elbet.birde en büyük sıkıntım kedim..hani türkiye cumhuriyetinde bir tek ben hamile kalıp ve bir tek ben evinde kedi besliyorum yaa..deli olmamak içten değil.bana ve bebeğe çok zararlıymış.kılı ciğerlerime yapışırmış,bebek bronşit ve bir takım hastalık kaparmış mışmışda mışmış..kimin ne dediği umrumda değil..
benim ona nasıl emek verdiğimi en zor günlerimde cebimde kısıtlı param varken bile kendi ihtiyaçlarımı erteleyip onu veterinere götürdüğümü zor şartlar altında neler başardığımı ve onu nasıl sevdiğimi kimse bilemez.
ve bana moral olarak ne kadar iyi geldiğini,evimde huzuru ,süküneti sağladığını..üzüldüğümde ya da ağladığımda koynumda gözyaşlarımı yalayıp sabaha kadar koynumda uyuduğunu kimseler bilemez elbet..
ve onu severken o kadar içten ciğerden sevdim ki!..annemmm diye bastım bağrıma..ve şuna inanıyorum ki benim annelik hormonlarım onu sevmekle salğılandı..belki yanlış ama bana göre öyle..

sabah,öğlen ,akşam ne yersem çıkarıyorum..feci bir durum..boğazım genzim yanıyor.belirli bir vakitten sonra geçer dedi doktorumuz.ama o vakitide geçmemize rağmen kusmalarım hala devam ediyor..ilaç yazacak umarım onunla düzelir..canım annem (kayınvalidem) haberi duyduğundaki sevinci anlatılamaz.o çoktan ismini bile vermiş.eşinin ismi kadir ,eşimin babası..benim aklımda isimler vardı tabi ama daha erken diye netleştirmedim.
telefonda ''ben bunu düşündüm ama genede siz gençler anne baba ne isterse o olsun kızım'' dedi kıyamam ya istiyor ama bizide düşünüyor..oturdum dedim ki kendi kendime ben yaşlansam torun torbaya karışsam ve eşimi kaybetsem eşimin ,sevdiğimin hayat arkadaşımın canımın ismi yaşasın isterim..o yüzde ikiletmiyorum.

bu arada boş durmuyorum tabi..kapı süsü ,yastık,lavanta keseleri vs sv yapacağım bir sürü şey var..ilk adımı attım.kendime taç yaptım:)) ee hadi bana kolay gele:)

16 yorum:

  1. Ellerine sağlık şekerlik çok güzel olmuş bu ciciler :D

    YanıtlaSil
  2. Bu arada sen sana akıl verenleri yanlış akıl verenleri umursama canım iç güdülerini dinle yeter :)

    YanıtlaSil
  3. Fundacığım sen doktorunu dinle hiç kimseye de kulak asma olur mu canım?

    Bak bana oğlum maşallah aslan gibi kedisiz köksiz günümüz olmadı bizim hem o zamanlar bu kadar aşı maşı da yoktu . Şimdi düzenli kontrol ediliyorlar hiçbir şeycik olmaz .

    Bulantı için büyükler "iyidir" derler ama neresi iyi anlamış değilim . Beni de canımdan bezdirmişti . Allah kolaylık versin canım!

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi? eskiden veteriner mi vardı..ayrıca yabancıların yayınladığı videolar ufacık bebeklerle içiçeler birlikte büyüyorlar.asmayacağım..bulantı olsa keşke ben direk çıkarıyorum.can bezdirici bir durum ama olsun ne yapalım..

      Sil
  4. Hayırlı olsun..Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah..Taçlar da çok güzel olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. canımın içi aşklarım, sevgililerim benim; dur bir de ben ahkam keseyim de eksik kalmayım. Defdef'le ben keklik, tavşan ve kedi beslenen bir evde doğduk. Dolunay desen öyle. Şimdi senin hormonlar değişik çalışıyor ya bu nedenle o sözleri duyma be güzelimcim benim. Yımırta için neler yaptığını, onu nasıl sevdiğini, sevginden hayvanı delirttiğini, ilk geldiğimizde kedinin eyvah annem beni yine sevecek galiba deyip seni görünce nasıl kaçtığını ben biliyorum :D Blog camiasında da bir çok kedi beslerken hamile olmuş ve sağlıkla doğuran kişi var. Doktor ne dediyse o, gerisini lütfen nisana kadar yani koç gelene kadar umursama. Sonra o insanlara kanıtınla gidersin Allah nasip kısmet etsin gerisi önemsiz bebem. Tacına bayıldım. Doğuma gelince ben ne takıcam? Onu da bi' ayarlayıversen tatlım :) Güzel olmuş tacın. Ellerini severim senin ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanada paşamın teyzesi diye yazar yaparım:))tmm öle yapıyorum zaten..

      Sil
  6. Allah analı babalı büyütsün sağlıklı huzurlu mutlu bir evlat olsun inşallah. Benim evimde 4 kedim var bana da saçma sapan laflar ediyorlar yok tüy yok vs hiç mi hiç sallamıyorum ve eminim benim evim bunu söyleyenlerinkinden daha temiz daha toplu ve en önemlisi daha huzurlu. Günün 20 saatini uykuda geçiren, kendi kendini temizleyen,evcil , aşılı bir canlının hiçbir Zararı olmaz. Tüy konusunda çok hassas olanlara da sizin evinizdeki battaniyenin halının tüyü daha zararlı onlar kimyasal işlem görmüş peki siz evdeki halınızı battaniyenizi vs evden atıyor musunuz ki ben kedilerimi atıyım diyorum. Kısacası o çok konuşanları hiç takma kafana sen oğlun için en iyisini bilirsin iç güdülerine güven . Fili tuttuğum yerden diye bir blog var onun da hem kedisi hem kızı var çok yararlı bilgiler var bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 kedi maşallah..çok acaip insanlar var..kedi var sende hayatta gelmem adım atmam fdiyenler vs vs.haklısınız gerçekten.blogun linkini de yazasaydınzı keşke..teşekkürler..

      Sil
  7. kendimi bildim bileli kedilerim var.36 yaşındayım...yoğun bakım hemşiresiyim hiçbişey olmadım kedilerden yana.Allah kolaylık versin cnm

    YanıtlaSil
  8. çok duygulandım yazınızı okuyunca, her canlı sevgiyi hak ediyor, hele hayvanlar sadece karınlarını doyurmak ve sevilmk istiyorlar, ben de sokakta ne kadar kedi-köpek varsa alır okşar tepeme çıkarırım.
    bu arada taçlar harika olmuş, umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alır ve bu güzel taçları takarsınız,
    hayat size güzelliklerle gelsin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili melike; insanları anlamıyorum bu zavallılar ağzı var dili yok saan ne zararı var ne yaptı sanada canını yakıyorsun..güzel dileklerin için teşekkür ederimm.

      Sil
  9. Canımm çok sevindim hayırlı uğurlu olsun bhtı güzel olsun sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin allahım..

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe