21 Kas 2012

üzerlik & nazarlık...

eşimin teyzesi üzerlik verdi elime sen yaparsın bunu halledersin dedi..aldım geldim.. masanın üstünde epey bir durdu.ne yapacağımı bilemediğim üzerliğin ufacık tanelerini ayıkladım.bir çoğu kırıldı, dağıldı.moralini bozma kırılanı ,döküleni boşver kalan sağlar bizimdir dedim:)) işte yaptım birşeyler..benim adım hıdır elimden gelen budur:))


12 yorum:

  1. Süper olmuş canım. Emeğine sağlık.
    Sevgiyle kal, daima...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Üzerlik otunu sizin blog sayfanızla yeniden tanıdım. Daha doğrusu ben bu otu ismiyle tanımıyordum. Eşime sordum o biliyormuş. Yoksa size bu ot nerede büyür ve neye yarar diye soracaktım. Bizim evimizde de üzerlik otundan yapılma bir nazarlık varmış ama üzerlik otunun taneleri kırıldığı için atılmış.

    Sizin nazarlığınız da çok güzel olmuş. Elinize ve emeğinize sağlıklar diler, bu otu daha yakından ve candan tanıma imkanı yarattığınız için teşekkürlerimi sunarım.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep bey;üzerliği duydum ama otunu bende ilk kez görüyorum.üstelik bir çok şeyede faydalıymış.nazarlığı.kem göze ve nazara iyi gelirmiş.sevgiler

      Sil
  3. Üzerlik otu doğada kendi başına üreyen minicik çalı gibi bir bitki. Nazar için bizim evde arada bir yakılır. Kuruyarak ezilen taneleri böyle değerlendirebilirsiniz. Bi tavanın içine koyun çok az tuz atarak kavurun, yandıkça çıkan dumanı da içinize çekin ardından tavayla evin içinde turlayın;) Bana acayip bi rahatlama hissi geliyor (belkide psikolojiktir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kırlıan parçalananları yaktım. kokusuda rahatsız edici değil..evin içindede turladımm..

      Sil
  4. Çooook bayıldım! çok güzel olmuş. Canım benim ellerin dert görmez inşaallah..

    YanıtlaSil
  5. hem nazardan korou hemde çok şık olmuş.sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe