17 Ağu 2012

o bir blogger, o bir nehir kuzusunun annesi, o bir gamzeli anne:))

izmir'e gittigimde evka'ya gülem zuzumla çıktık.doğup büyüdüğüm,çocukluk ve gençliğimin geçtiği sokaklar ve evimin önünden tıransit geçmek çok ağrıma gitmişti:(( orta ve liseyi birlikte okuduğum aynı mahalleden can dostum aysun'um vardı.1995ten beri arkadaşız  yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez en kötü olaylarda akrabalardan önce yeterdik birbirimize..ben evlenip antalya'ya geldiğimde telefonla görüştük.sonra ben maddi ,manevi arkası gelmeyen çorap söküğü gibi sıkıntılara düşünce kimseleri arayıp soramadım.isim bulmakta zorlandığım deyyus abim araya fitne ficur soktu:(

aysun ev telefonunu kapattırmış,cep telefonuda kullanım dışı olmuştu.yaklaşık 2sene hiç görüşmedik.oaraya vardığımda kalbimin ritmi hızlandı.beni görünce çok şaşırmıştı..okadarçok şey yasamıştık ki biz aysun ve yaşar'la aysun birşey yapacağında akrabaları bile ''onun funda'sı '' var derlerdi.çay koyup sohbete koyulduk nasıl özlemişim anlatamam onlarda beni özlemiş sarıldık ağladık..lakin gülem sıkılmıştı.vedalaşıp çıktık  gamzeli anneyi aradık.akşam yemeğinde olduklarından kahveyi bizde içelim konusunda hem fikir olduktan sonra biz gülem'le mevlanaya çıktık.biraz foto çekilip gamzeli annenin yolunu tuttuk.şimdi öyle tuhaf ki!..gamzeli öyle sıcak,öyle içten,öyle candan ki sanki yıllardır tanıştığımız bildiğimiz bir evdeyiz.onun sıcaklığı içimize yansıdı.gülem bana ''funda kusura bakma ama aysun'da kasvet çöktü içime ,içim kararmıştı ama burası iyi geldi enerjim yükseldi resmen'' demişti evet gerçektende öyle olmuştu..bize çok iyi gelmişti.

benim kafa bir milyon olduğundan yerinde olmadığından ben elimi kolumu sallaya sallaya gitmiştim gamzeli anne beni çok mahçup etmişti.bana hediye hazırlamış..nehir'i çokk sevdik çok..

 gülem nehire haydi gül peynirr demişti biz çocuktan önce peynir dedik:)))



8 yorum:

  1. Merhabalar,

    Keyifli bir günlük olmuş. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar olsun.

    Tüm sevdiklerinizle birlikte gönlünüzce bir bayram geçirmenizi dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep bey;çok teşekkürler szilerinde bayramı mübarek olsun.hayırlı bayramlar

      Sil
  2. şimdi fundişim sen mutfakta bizlere yemek hazırlarken benim burda oturup yorum yapmam hiç hoş değil ayrıca etikde değil:)) boşversen izmir'i unut her ne varsa. biz her daim yanındayız..gamzeli anneyide sen seviyorsun diye seviyoruz bilsin istedik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ncosz paronom daha iyidi:)) canımsınız ben mutfaktan çıkmamaya razıyım yeter ki siz gelin

      Sil
  3. EVET BENDE İLK DEFA BİR BLOG ARKADAŞIYLA YÜZ YÜZE TANIŞTIM AMA DEDİĞİN GİBİ İLK KEZ GÖRÜŞÜYO GİBİ DEĞİLDİK HEMŞERİ OLUŞUMUZDAN OLABİLİR ,,,CİCİLERİNİ GÜLE GÜLE KULLAN SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birazda senden kaynaklı gamzelim.çok sağol hayırlı bayramlar

      Sil
  4. İnsanın eski arkadaşlarını görmesi gerçekten hoş ama bazen bazı şeyler umduğu gibi gitmiyor insanın bende böyle olmuştu.

    YanıtlaSil
  5. sevgili uçurtma;çoğu arkadaşlarımı bıraktığım gibi bulamadım bende..yıllar,zaman me mesafe değişime sebep olmuş.ama birkaçını bıraktığım gibi bulmak onc geçen zamana rağmen hala eski günlerdeki atmosferi yaşamak güzeldi

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe