18 May 2012

bu kadar tüy dökmesi normalmi?? birde şikayetçiyim bu zilloştan!..

aslında yazasım yok!..ikiye bölünmüş benliğim.. bir yanım içim içime sığmazken ,bir yanım sönük bölük pörçük.kızıyorum kendime evet itifaf etmeliyim!..kocişten arakladığım sigaraları gündüz niyetine içiyorum:((
kimi kandırıyorum şimdi ben? yok yok bu gidişata dur demeliyim!..
gecenin bir yarısı pasta düştü aklıma daha neler düşmüyor ki:)) bu gidişatla arkadaşımın deyimiyle boyda yok hakikatten topan patlıcan olurum ben :))))
birde şikayetçiyim ben bu zilliden. yaramaz bir çocuktan beter hobi kutusunun içine girmiş içerden ne var ne yok çıkarmış,  antrrede ne yolluk kalmış ne bişi hopps toplamış hepsini orta yere titiz kız canım temizlik yapayım diye yardım etmiş fenamı:)) birde off diyorum fena feci bir şekilde tüy döküyor onları toplasam koca bir yumak sarardım.ne yapmalıyım şimdi ben? bu normalmidir? en iyisi traş ettir diyorlar doğrumudur?



buda hallettiği koltuklarım:(( kapı sürekli kapalı olmasına rağmen çay ,wc için kapıyı açtığımızda anında içerde ve kaşla göz arası hallediyor yakalayıpo dışarı çıkarmak ne mümkün.

hepsinde darp izi var artık kapıyı kapatmıyorum 


buda kızların yüzüsü  onuda araklayacaktım lakin benim eller tombik,topik olurmu olmaz tabisi ama anlamam ben bana göre olanından o yüzük buraya gelecek:))

13 yorum:

  1. Tüy dökme mevsiminde evin her yerinin topak topak tüy olması normal de... Ben de deli oluyorum bu işe. Kediniz anestezi almadan traş olabiliyorsa ettirin vallahi. En azından 2-3 ay rahat edersiniz. Tırmalama meselesini hiç sormayın,benim tekir çok tırmalıyor da Ankara hiç sokağa çıkmadığı için tırnaklarını kesiyorum. Epey yararı oluyor. Haydi bakalım size kolay gelsin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili coletta; hiç bilmiyorum veterinerime götürcem anastezi yaprmı yapmadan mı yapar? tırnaklarını kesemiyorum okadar haşin ve yırtıcı oluyor ki

      Sil
  2. Bahar gelince tüy dökmesi normal Yımırta'nın:) Bizim Pati de döküyordu, üstelik de İran kedisi, yani tüyler kocaman... Biz de çareyi traş ettirmekte bulduk. Bir süre o da biz de rahatız.
    Koltuklarına üzüldüm. Bizimkinin tırmalama oyuncağı var ama hiç kullanmıyor. Onun yerine antredeki Hint halısını kullanıyor. Bazen başka yerlerde de denemek istiyor ama hemen tavrımı koyuyorum, böylece yapmaması gerektiğini anlıyor. Tırnaklarını da kesebilirsin. Ben kesmiyorum, çünkü zarar vermiyor etrafa ve bize.
    Yüzük çok şekermiş gerçekten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. marifetli perim; lavobaya atlamak ister ya da koltuklara çıktığında ben hayırr diye bağırıyorum.çok ince tiz ve sessiz bir biçimde mırmırmar acaip sesler çıkarıyor cevap veriyor sanki istediğin kadar kız kadın ben bunu yapacamm :))) diyor gibi.tırnaklarını kesmek ali abi ,gülen ,hakan abi ve ben 4 kişi zaptedemedik bi tırnakları kesemedik parçalama moduna geçiyor hırlıyor pati atıyor çokda çevik ve kıvrak okadar kişinin elinden kurtuldu.bende tırmalama aldım ama yanına yaklaşmadı bile.. yüzük demi alacammmm:)))

      Sil
  3. Merhaba,

    kedişin resmini görünce dayanamadım bi bakayım dedim. Kedilerin tüyü fazla döküldüğünde yumurta yedirirler, ama çok değil fazlasıda zarar..... tüy dökülmesini önlüyor.... birde o tüyler insanlarda kist yapar umarım kediciğin iç dış parazit aşıları vardır.... sakata gelmemek lazım... Ahh bende bayılırım kedidir köpektir.... ben zararsız ve sevimli olan her şeye bayılıyorum gerçi.... ben de yakında bir köpüş edinicem... bakalım bakalım nasıl olcak....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimse bilmesin; yumurta da veriyorum bira mayasıda bütün aşıları yapılı o yönden rahatım.en kısa zamanda al bak göreceksin ne kadar sakin ve ne kadar dingin olcaksın.huzurlu olcaksın ,stresten arınacaksın çok güzel bir duygu.

      Sil
  4. Kedi olur da tüy dökülmez mi...gülü seven dikenine kediyi seven tüyüne katlansın..traşa karşıyım yazık, bir kere anestezi böbrek, karaciğere zarar verecek, çirkinleşecek ne gerek var, benim gibi yapın sıksık yerleri silin, elektrikle süpürün, bazı yerleri her gün nemli bezle siliyorum...hem kilo sorunu kalmaz:)))yüzükler çok güzel güle güle takın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anestezi olmadan olabilirse olurda bakarız artık sevgili bücürük ve ben.teşekkürler sevgiler

      Sil
  5. Üzme kendini diye başlamak istiyorum.Bebeğinede yansımasın.Canım kediler her zaman tüy düker ama bazı dönemlerde daha çok oluyor bu.Kediler için taraklar var.Bir tane ondan edin.Tarakla düzenli olarak her gün tara.Taratmıyorsa!biriniz yerde severek oyalayın.Biriniz tarayın.Şanslıya ben bir yaşında başladım.Küçükten başlamak gerekiyormuşki!alışsın.Ablam oyalıyor.Ben tarıyorum.Böylelikle oraya buraya dökeceği tüyü almış oluyorsun.O tarakları ucu küt.Dolayısıla masajda yapıyor kerataya:))Böylelikle tüylerine bakımda yapmış oluyorsun.Aslında baştan şartlarını koysaydın.Her yere yatmazdı.Ben Şanslıya hiç kızmayarak şartlarımı sundum.Şu anda masaya,sehbaya,lavoboya çıkmaz.O da bana şartlarını sunu.Bende onun şartlarını kabul ettim.Onunda olmazsa olmazları var:))Böylece mutlu mesut yaşıyoruz:)Koltuklarını delik deşik etmiş.Benimde öyle olabilirdi.Koltuk örtüsü diktirttim.Bu sorunuda böylelikle çözdüm.Yüzüklere gelince çok şirin.Bencede senin parmağına göre olanı sana gelsin.Bu konuda DİRET:))

    YanıtlaSil
  6. taraktan alayım gönülcüm.lakin hayır diyorum ama mırmırk garip ses çıkarıp yine yapacağını yapıyor.aşıları tamam yımırtanın vermeye niyetim yok kim ne derse desin.evet haklısın o yüzük buraya gelecek:))

    YanıtlaSil
  7. Sana canım fındığın ağda yapalım dedim kediye ama olmaz Gülen olmaz dedin. Bak ben onun tüylerini nasıl yoluyordum ah izin verseydin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tmm canm nasılsa geliyorsun izin çıktı yapp eti senin kemisi benim:)))

      Sil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe