31 Mar 2010

MAVİ KUŞ BÖLÜM KAÇ?? ASORTİĞİM ÜZGÜNÜM:(((

aynı cümlelerle giriş yapıcam hastayım kah iyileştik iyiyiz derken hopp bakmışsın yine ateşimiz çıkmış..sanırım aşkoşla birbirimize satıp duruyoruz.bu sabah bana'' kaç gün oldu  domuz gribi olmayalım biz''dedi..vala biz bi doktora çıkmayı akıl edemedik verdik kendimizi bitki  çaylarına..üstelik sesim çıkmıyo ama yazbiliyorum en azından:)) bambaşka sevinçler vardı içimde.asortik kreple  telefonlaştık konuştuk..gülen'i aradım bana kızdıı:((( izin vermedi..(yazıyom diye kızma emi) bende acık büyük sözü dinledim..hatta öyle bi dinledim ki yarın sabah dr dayım..
yine yaptım bişiler ben. malzemem kalmadı bebek elbisesi yapmak istedim beceremedim yap sök yap sök kirlendi.zar zor bişeye benzettim.lavanta keseleri için kelebek almıştım bi kaç tane onuda tutturamadım:)) bende taç yaptımmm daha güzel oldu. evde büyük bir torba ip var eşimin arkadaşları bekarken tatile gelmişler yenge hanım unutmuş iplerini eee  4 sene olmuş bende kullanıyorum vala ne yapayım atimmi.. şimdi marifetli perinin burda çok kolay beresi var ondan yapıcam ama ponpon yapmayı bilmiyommm biri anlatır mı??

bunu ters birleştirmişim biri içe biri dışa bakıyo ama ilk denedim olur okadar dimi:))

18 yorum:

  1. Canım hepsi hepsi çok güzeller. Ellerine sağlık. Bence de kullan artık o ipleri. Hem çok hayırlı bir iş için kullanacaksın ne güzel. Bak bu adreste http://chicolatta.blogspot.com/2010/02/atk-bere-ve-patik.html daha net anlatımı var. Kolay ponpon yapımını Gülen'e anlattım O anlatır sana. Sen şapkayı ör, ponponlar en son. Hem belki ben yayınlarım nasıl yaptığımı, senin için ve bilmeyenler için:)

    YanıtlaSil
  2. merhaba.geçmiş olsun.süveter çok hoş olmuş.alttaki patiği de beğendim ama nasıl yaoıldığını anlayamadım tabi.vaktin olursa bir ara anlatır mısın kısaca?
    pon opn yapmak için mesela el genişliğinde bir kartonun üzerine ipi dola.yeteri kdr olduğuna kanaat getirince doladığın ipi kartondan çıkar,tam ortasından sıkıca bağla.her iki tarafı da birleşik olacak tabi,oraları da makasla kes,elinle düzelt.tamamdır.ben bu şekilde yapıyorum oluyor ama içine sinmezse internette faklı yapılış şekilleri de var,kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. sa.Canımsın,çok geçmişler olsun ikinizede..bitki uzmanını demesi poşet olmuyanı tercih edin faydası olmaz dedi.benden söylemesi zencefilin suyunu içip posasını kurutup soğuk havalarda içmek için.kaldırdım tabi önce rendenin ince tarafı ile iyi geliyor..sevgiler..A.E.O

    YanıtlaSil
  4. Valla benim bildiğim ponpon yöntemi basit ama işine yararmı bilmiyorum.Kalın ya da iki kat kesilmiş ince karton olabilir.Yuvarlak kesilecek büyüklüğü sana kalmış,orta boy bir ponpon için gazoz şişesi tabanını ölçü alabilirsin.(Nerden geldiyse bu ölçü aklıma kusura bakma)
    Neyse bu yuvarlak kartonu alıp ortasını bir kalem yardımı ile del.Yünü büyük bir iğneye geçir.Delikten bir parça ip dışarıda kalacak şekilde içten dışa doğru kartonun etrafını iple sar.Karton ipten görünmeyecek hale geldikten sonra bir makas yardımıyla çemberin dışını kesmeye başla,en sonunda da içteki kartonu kesip çıkarabilirsin.Umarım anlatabilmişimdir.:)))

    YanıtlaSil
  5. Yeter ki iyileş sen. Yormadan kendini, üzmeden bizi iyileş. Fethiye kaçmıyor, sen bu halinle yola nasıl çıkacaksın hem? Lütfen bir an önce iyileş.
    Söylediğim üzere bu akşam doktora gitmediğin için seni internette rezil etmek zorundayım; umarım sen de bana darılmazsın :D
    Tatlı fındığımı öpüyor acil şifalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  6. çoook geçmiş olsun fundacımm

    YanıtlaSil
  7. Bend e çok hastayım ya :/ Size de geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık, çok güzeller

    YanıtlaSil
  9. marifetli peri vala arayan soran yok ipleri evet hayırlı bi iş için kullancan arayan olursada artıkın çokk geç:)) tamam oraya bakıcam

    peri masalım sağol.anlatırım aslında ne kadar kolaymış ponpon::)


    ayfr ablam çok sağol tmm


    ebrucum biraz anladım çokk sağol çok kolaymış yahu:))


    gülen inan hasta olmama rağmen gidicektim ben..nolurki diyordum..ama ateşim yükseldi.bugün dr bize iğne verdi biliyonmu:((

    meltemcim sağol
    büşracım sanada geçmiş olsunn

    ada deniz sağol

    YanıtlaSil
  10. Bilmiyorum ama çok güzeller..

    Geçmiş olsun,kendinize iyi bakın.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. çok şıkkk
    ellerine sağlık tatlım

    şaka şaka

    YanıtlaSil
  12. canım geçmiş olsun dikkat et ama ihmal etme . doktor tedavisi olmadan geçmiyor bazı soğuk alğınlıkları.sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. canımmm çokk öptüm seni
    valla süper döktürmüşsün
    tebrikler

    YanıtlaSil
  14. mehtapcım sağol

    mavi anne kötü şaka
    :)))

    cansucum evet canım geçmiyor yaa

    mavi annem sağol

    YanıtlaSil
  15. Canım geçmiş olsun.İnşallah şimdi daha iysinizdir.Valla yapamıyorum yapamıyorum diyorsun.Güzel şeyler çıkarmışsın.
    Eline emeğine sağlık.
    Güzel bir hafta sonu tatili seninle olsun.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. şanslıcım iyiyim çok şükür.ama kaç kere yaptım söktüm ip inceldi sökmekten inan kolları yakayı tığla çevirdim yaptım bişiler toparladım ama yaa

    YanıtlaSil
  17. Kiz sen ne becerikli bi hatunsun böyle, su bebe elbisesine bayildim, bende isterim bana nee:)) Keske imkan olsa da gönderebilsen, cok tatli yaa:)) Ellerine saglik:))

    Öpüp kaciyorum ben:)

    YanıtlaSil
  18. belgincim eski hallerimi bilseydin sen benim söküğümü bile dikemezdim ben kuzen bana kabiliyet düşmanı derdi:))) sanada yaparm nolcak .))

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe