20 Kas 2009

GÜL HASTALIĞI!... NEDEN OLUYOR!..BAK BİZDEDE VAR!..

sıkkınım!..ne olduğunu bilmediğim bir ruhaniyet söz konusu..eşimde boynunda sivilceye benzer bişi çıkmıştı.önemsemedi önemsemedik!..bu kırmızı sivilceye benzer irili ufaklı şeyler çogalmaya başladı ve ardından kaşıntı..yorgun ,halsiz ve iştahı pek yok..dr gitti doktor sadece bakıp ne tahlil ne bişi saymış kızamık olabilir , kızılcık olabilir.. ilaç ve melhem yazıp göndermiş..hey allam offf vala ben doktor değilim ama bende bi çok tanı koymuştum baktığımda alerji olabilir ,stresten olabilir.. başka hasteneye gidiyor oradaki doktor çalıştığın ortamda ağaç vs varmı? böcek ısırması demiş oda ilaç ve melhem yazıp göndermiş..yok geçmiyor.''kalk dedim bu böyle olmaz sadeec bakıp nasıl tanı koyuyorlar üstelik biri kızamık derken biri böcek ısrması diyor?
tıpta eşimin akrabası var aramıyor adam ya deli etti beni ''al işte gittin ne oldu hiç olmazsa yardımcı olur tanıdık doktora çıkarır velhasıl ikna ettim.'' ben aradım..tahlil vs uzun bi maratondan sonra doktor gül hastalığı dedi!.. şaşırdım çünkü ilk defa duyuyorum bulaşıcı değil. kısa ya da uzun sürebilir..sıcak çay çorba ,yağlı yemek ,baharat,acı,turşu vb şeyler tüketmeyecek.alt köken STRESSS iş yerinde müdüre yaranmaya çalışan satıcılar var arkadaşlarını gammazlayan, hasetlik ,fesatlık diz boyu..müdür eşime beraber çalıştığı iş arkadaşı için bilgi vermesini istemiş..
eşim hayatta böyle birşey yapmaz..yapmadı tabi!..bırak kardeşim herkes alın teriyle gücüyle ekmek parasını kazanıyor..

bütün erkekler hastalanınca nazlımıdır?? 7/24 hani çocuk annesini bıktırıncaya kadar anne der ya aşkoş da ama ama ben hastayım hastayım ama diyor:) en ufak bir şeyde'' bak doktor stresten uzak dur dedi strese sokma beni '' diyor bunla bile dalga geçiyor ya:)) aşkım çay yapsana aşkım kahve aşkım su..aman iyi olsunda hiç oturmadan ortalıkta dolaşmaya razıyım çay ,kahve istekleriyle birlikte...

39 yorum:

  1. geçmiş olsun hiç gül hastalıgı duymamıştım gül olmuş nazlancak tabi eniştem kıss:))dikenlik yapmayasın:))dermansız dert olmasında geçer inşallah streste her şeye yetio ii akşamlar şekercim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bloglar arası gezerken gül hastalığını görünce takıldım kaldım ve okudum.Kızım 3 aylıkken bendede oldu ve hiç bilmediğimiz birşey ve gün geçtikçede arttı ilacı yok inanılmaz sinirlerimi bozmuştu.Emzirme döneminde olduğum için mantar sanmıştım ve kızıma geçecek diye çok korkmuştum adı kepekli gülmüş.lif kullanmak ,kaşımak sıcak değdirmek gibi bir sürü yasak koydu dr. 2 ay sürdü lekeler sonra kendiliğinden geçti.Ama değişik bir tecrübeydi.
    Sizede çok geçmiş olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun.bende ilk defa duyuyorum bu hastalıgı

    YanıtlaSil
  4. :))Evet bu gül hastalığını ben de biliyorum.Kuzenimde olmuştu.Aynen sıkıntı ve stresten oluyor.O da yazık işe giremedim diye stres yapmıştı bir aralar!
    Erkeklerin hasta olması konusuna gelince...Gerçekten de çekilmez oluyorlar!Hele benim kociş,asla lazf dinlemez hasta olduğunda!Aşkım şu ilacı iç,yok ya ne gerek var,aşkım üstüne şunu giy üşürsün,yok üşümüyorum...Ama sonuçta ne olur?Benim dediğim çıkar ve adam yataklara düşer...Oooff of!

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun. Hem eşine hem de sana... erkeklerin hastalanınca nasıl nazlı olduğunu bilirim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. havvacım bende ilk duyuyorum.anacım hiç diken yaparmıyım yapsam yapsam başımın tacı yaparım canım.

    sevgili emine 3aylık bebekte ne stresi olabiyor acaba? ilginç ya. evet sıcak banyo bizede yasakladı doktor sağol..

    eylem valla bende daha duymadığımız ne hastalıklar var..


    anne ve kızları allahtan laf dinliyor benimki:))

    esincim sağol nazlansın aman başka bişi olmasında razıyım.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun,2-3 ay sürüyor ama iz bırakmadan geçiyor.Doktorum bu lekeler pul pul dökülecek,sonra cildin bebek gibi yenilenecek demişti,doğru çıktı.

    Gül denmesinin sebebi,pembe gül gibi çıkıp zamanla solan lekeler olmasıymış.Maalesef stresten ve sıkıntıyı içine atmaktan oluyormuş.

    YanıtlaSil
  8. Ben yanlış anlattım galiba 3 aylık bebeğim vardı demek istedim hastalığı yaşadığımda.Yani bende olmuştu..

    YanıtlaSil
  9. Eşine çok geçmiş olsun canım, umarım en kısa sürede iyileşir. Gül hastalığını bende hiç duymamıştım. Hastalığın gülüde mi olurmuş dedim birden :))

    YanıtlaSil
  10. Canım çok geçmiş olsun bende ilk defa duydum işte biz böyle bir milletiz aman alerjidir aman kaşıntıdan olmuştur ihmal etmemek lazım iyi etmişin canım götürmekle...

    Mutlu hafta sonları kolay gelsin anlıyorum halini rabbim yardımcın olsun...

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun Funda'cığım. Ben de ilk defa duyuyorum. Adı güzelmiş ama "GÜL"... :) Stresten olduğuna göre çaresi de GÜLmek olsa gerek. Acil şifalar diliyorum eşine, sana da sabırlar canım. Ahh ahh, diyorum ben de benimki için. Naz ne kelime...

    YanıtlaSil
  12. öncelikle geçmiş olsun bu aradada sabırlar diliyorum :)
    neden erkeklerin canı bu kadar tatlı ?
    eşim hasta olacağına ben hasta olmayı tercih ederim sırf onun nazı niyazı yüzünden.iyi ki doğuran bizleriz :))

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun, bende ilk defa duyuyorum.
    Ve erkek hasta oldumu vay kadının haline, yakınen bilirim de!

    YanıtlaSil
  14. çok çok geçmiş olsun.. ben de duymamıştım.
    benim eşimde hastalandığı zaman çok nazlı oluyor:)

    YanıtlaSil
  15. çok geçmiş olsun kaşıntısında ateşte yapar ...

    YanıtlaSil
  16. geçmiş olsun canım.vee evet bütün erkekler nazlıdır.hayır bizde durum hasta olmasına da gerek yok hep naz hep naz .aman hasta olmasınlar da :)sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. rengarenk dünya ahh bu sıkıntının tetiklemediği ne var?

    emine ben yanlış anlamışım.çok afedersin.sanada geçmiş olsun geç oldu ama.

    birileri anlatsın benim tepkimi görmen lazımdı duydugumda:))

    pembe tatlarım sağol canım.

    marifetli peri ay onun nazı bile eglenceli aslında çok neşeli,eglenceli,aşaırı espirili komiktir.çok sıkılmış olsa gerek demekki:(

    dalgaları aşmak güldüm vallahi düşünemiyorum ya:))ama nazına niyazına kurban olurum onun:)

    yaşamın kıyısında sinir bozucu bi durum tam oturacaksın aşkım meyve getirsene aşkım acıktım vs ayhh diyosun bi an:))

    mehbup vallahi şaşırdım gelen yorumlar hep nazlılar demek bunlar:)

    dikiş dersi sağol evet ateşde yapıyor.

    bi yaşıma daha girdim teşekkür ederim.

    tarçın ay odaha zor hep naz hep naz hasta olunca çelikmez heralde:)

    YanıtlaSil
  18. Çok gecmıs olsun canım..allah dermansız dert vermesın.
    Eşim de 3 gundur evde.. yorgan dosek yatıyor..Keza Doga da evde..oda hasta.. dusunsene ıkı yere bırden mekık dokuyorum..
    anne su...
    Hayatım su..
    Anne acıktım..
    Hayatım acıktım...

    :) ıyı olsunlar da dedıgın gıbı.. her sekılde kosarız bız.

    Allah hepsıne sıfa versın...
    Optuk cokk..

    YanıtlaSil
  19. çok geçmiş olsun. bu hastalığı ve bu şekilde ortaya çıktığını duymamıştım. Zaten bize ne oluyorsa iş stresinden, dangalak müdürlerden, kendini bişey zanneden çalışma arkadaşlarından oluyor. yine stress yani.. uzak kalmak çok zor.. gamsız olmak lazım o da herkeste olan bir özellik değil..
    :(

    YanıtlaSil
  20. Geçmiş olsun canım, eşine acil şifalar diliyorum.
    Erkeklerin canı kıymetlidir, kadınlar gibi dayanıklı değiller:)) O yüzden de en ufak bir ağrılarında bile sanki ölümcül bir hastalığa (allah korusun)tutulmuş gibi yaparlar. Eşim de oğlum da ikiside çok mızmız olurlar hastalandıklarında. Onlar hasta olacağına ben olsaydım derim her zaman ama napalım insan sevdiklerinin mutluluğu ve iyiliği için seve seve çekiyor kaprislerini:)

    YanıtlaSil
  21. CANIM ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN GÜL HASTALIGI BİZİM SIKÇA KARİILAŞTIGIMIZ BİR HASTALIK.MADOLYON VAR.BUNLAR STRESTEN KAYNAKLANAN AMA UZUN AŞAMA DA İĞLEŞEN BİR HASTALIK.BİRDE ZONA VAR ALLAH ONDAN KORUSUN OO ÇOK KÖTÜ VE AĞRILI STRES OLMAMAK LAZIM AMA ELDE DEGİL SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  22. Hem GÜL hem de HASTALIK. Yan yana pek durmuyorlar. Bir de üstüne üstlük bir erkekte. Sorduklarında senin adamın cevabını düşününce çok güldüm. Ben de senden duydum. Öncesinde bilmiyor idim. Stresten mi ? Yok sam adamı fena aşık ettin de ondan mı bu hastalığa yakalandı ?.
    Şaka bir tarafa geçmişler olsun. Acil şifalar dilerim kendisine ve sana da kocaman sabırlar...
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  23. çokk geçmiş olsun,annemde ürtiker olmuştu biz o zaman duyduk bu gül hastalığını.
    herkes gül ahstalığımı oldun falan demişti
    hatta annemle takıldık durduk güller açtın çiçek gibi açıldın diye.
    zor ve sıkıntılı bir durum.
    ee nazlanmasıda doğal tabi zaten bahane arıyorlar ilgi görmek için.
    gülle gelmiş sana bundan iyi bahanemi olur:))
    tekrar geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  24. şenaycım seninki daha kötüymüş:)) kolaylıklar versin arkadaşım dermansız dert vermesin amin..

    dominika anlamıyorum bu hasetlikleri ,gammazlıkları ne oluyor başları gögemi eriyor madalyamı veriyorlar? şefmi yapıyorlar? ne diyim ki:(


    bizim gibiler vala kapris ,kapris kapristeyim sevgilim şarkı söyler oldum:)

    cansucum iyiki zona degilmiş ozaman ya bunada şükür.

    ali abim dimi hem gül hem hastalık ismini bilmediğimiz ne kadar çok hastalık var halbuki.aslında pek şendir ,şakacıdır,denekki çok sıkıldı yok abim yok aşktan değil:)) en kısa zamanda tanışırsınız inşallah teşekkür ediyorum.

    zeynebim gül döktüm yollarına diyor zaten :))

    YanıtlaSil
  25. gecmıs olsunn cnmm..
    senın de gecmıs olsun dıleklern için de cok tskler...

    YanıtlaSil
  26. Canım çok geçmiş olsun.Allah'tan acil şifalar diliyorum.Ben de ilk defa duydum.Ne yapalım sen de biraz nazlayacaksın artık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Funda ben sana süper salak bir müdür yüzünden 11 yıllık iş hayatımdan istifa edecek duruma geldim ve ettim diyeyim sen anla.Ya müdüre kafa göz girecektim işten atılacaktım, yada istifayı basacaktım.Elimi kana bulamadan istifa edeyim dedim, bari namım yürüsün!
    :)
    Harbiden eşsiz ruh hastaları var emin ol :)

    YanıtlaSil
  28. özge sağol.

    şanslıcım sağol öyle yapıyorum napim.

    dominika yazık olmuş onca emeğe tazminattta gitmiştir:(( benim eşimde bekarken bırakmış para tazminat falan görmemiş gözü ama şimdi yapamıyor evli barklıyım sorumluklarım var diyor:((

    YanıtlaSil
  29. çokçok gecmıs olsun, inan bende yenı duydum.. umarım ısdede hersey yoluna gırer canım.. sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  30. pırıltılım çok sağol umarım canım.

    YanıtlaSil
  31. Geçmiş olsun. Enişteye de sana da, sen sıkma ama canını emi, su geçip gitsin kötü mikroplar :(

    YanıtlaSil
  32. FUNDAAAAAAAAA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM BENİM YENİ HAB ERİM OLDU KAÇIRMIŞIM
    SANA DA KOLAY GELSİN NEİŞTEYE DE ACİL ŞİFA DİLERİM
    VALLA HASTALIĞI DA İLK KEZ DUYDUM GEÇMİŞLER OLSUN TEKRAR TEKRAR

    YanıtlaSil
  33. geçmiş olsun. ben de duymamıştım. Hastalık kadar ne olduğunun anlaşımsı için geçen süre de zor olmuştur size.

    YanıtlaSil
  34. alya devlet hastanesinde mi çalışıyordun??hastaneye yürüyerek 5 dakika mesafedeyim :))

    YanıtlaSil
  35. stil direktörüm geçiyor geçiyor.

    meltemcim sağol allahtan daha başka birşey değil..


    ada ve deniz sağol ilklerle karşılaşmak evet zor oldu..

    tarçıncım anlamadım?? bende hastaneye 5dk uzaklıkdayım:))

    YanıtlaSil
  36. stil direktörüm geçiyor geçiyor.

    meltemcim sağol allahtan daha başka birşey değil..


    ada ve deniz sağol ilklerle karşılaşmak evet zor oldu..

    tarçıncım anlamadım?? bende hastaneye 5dk uzaklıkdayım:))

    YanıtlaSil
  37. hiç duymadım bende.geçmişler olsun herşeyin başı sıkıntı stres.

    YanıtlaSil
  38. yalnız kovboy teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe