11 May 2009

ANNELER VE HAMİLE ANNELER HAYDİ ÜCRETSİZ YOGAYA...

Anneler Günü dolayısıyla, Hindistan'da Yoga Akademi'nin kurucusu Azerbaycanlı yoga üstadı Prof. Dr Akif Manaf, anne ve anne adaylarına bir hafta ücretsiz yoga eğitimi verecek.

Prof. Dr. Manaf, anne ve anne adaylarına ruh ve beden sağlığı için ''yoga'' hakkında ders armağan etmeyi planladıklarını, bu kapsamda İstanbul ve Ankara'daki Yoga Akademi Merkezi'nde uzman kadroları tarafından bir hafta süreli eğitim vereceklerini bildirdi.
Eğitimden yararlanmak isteyenlerin akademiye başvurabileceklerini ifade eden Manaf, ''Hamile bayanlardan her hangi bir belge istemiyoruz. Annelerin ise yanlarında çocuklarının nüfus cüzdanı fotokopisini getirmeleri yeterlidir'' dedi.

''Hamilelik ve Doğum Sonrası Yoga Programının'' gebelik ve loğusa dönemlerinin daha sağlıklı ve huzur içinde geçmesini sağladığını ifade eden Manaf, yoganun huzurlu bir hamilelik ve normal doğum için önemine dikkat çekti.
Yoganın bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimine önemli katkılarının bulunduğunu vurgulayan Manaf, şöyle devam etti:

''Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek, her hamile kadının arzusudur ve yoga bu konuda onlara çok yardımcı olur. Yoga duruşları, anne adayına daha rahat bir doğum sağlar ve kan akımını artırarak bebeğin daha iyi beslenmesine yardımcı olur. Nefes teknikleri, anne ve bebeğin daha iyi oksijen almasını ve yaşam enerjisi ile dolmasını sağlar. Yogada uygulanan meditasyon ve derin gevşeme ise gebelikte duyulan korku, endişe ve akıl karışıklıklarını gidermede çok etkilidir. Meditasyon, farkındalığı artırarak annenin bebek ile iletişime geçmesini, onun neden hoşlanıp neden hoşlanmadığını anlamasına yardımcı olur.''

Egzersiz programlarında beden ısısının artması, kalp atışlarının hızlanması ve nefes alışın sıklaşmasının önemli olduğunu belirten Manaf, hamilelik ve doğum sonrası yogasında öğrenecekleri duruşların, nefes egzersizleri ve gevşeme tekniklerinin, hamileliğin her döneminde ve doğum sonrasında son derece güvenle uygulanabileceğini kaydetti.

Yoganın, doğum sonrası üreme organları ve salgı bezleri üzerinde güçlü bir etkisi olduğuna işaret eden Manaf, ''Yoga programı ile duruş bozuklukları düzelir, karın kasları ve rahim de hızla eski haline döner. Anne, eski formunu kazanmak için ilk adımları atar'' dedi.

1 yorum:

  1. Anne adayları için çok iyi bir spor olabilir.
    Dinlendirici bir spor yoga!
    Sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlar: yalnız olmadığını bilmektir..değerlidir önemlidir.beni yalnız bırakmazsınız değil mi?

Bumerang - Yazarkafe